Nu! total gresit! scade pentru ca densitatea e masa pe volum si daca volumu e mai mare atunci raportul e mai mic
E total gresit. Densitatea are formula masa supra volum, deci volumul este masa supra densitate. Cum masa corpului este constanta(indiferent de starea de agregare a copului, masa acestuia va fi aceeasi), desnitatea va varia invers proportional cu volumul. Cum volumul corpului creste, densitatea sa scade. Deci, raspunsul corect este b).
Ai facut o eroare grava in rationamentul tau final. Retine: Densitatea este INVERS proportionala cu volumul, NU direct proportionala cum ai zis tu!
Sper ca te-am lamurit, o seara buna iti doresc!
Daca volumul creste, atunci densitatea scade, deoarece daca ar creste amandoua ar insemna ca si substanta care a trecut in stare solida a crescut, si de unde, cum sa creasca asa dintr-o data?
Densitatea este masa supra volum.in urma arderii masa nu creste, dar volumul creste.deci,aceeasi masa se imparte la un volum mai mare, deci densitatea scade. funda?
Da, este corect deoarece am avut și eu anul trecut întrebarea aceasta și știu ca asa este!
Isvziwbdj întreabă: