Nu-mi dau seama exact despre care animale ce ar trebui eliberate vorbesti, ceea ce stiu este ca, alaturi de noi si de plante animalele constituie tot ceea ce inseamna viata pe aceasta unica, pana acum, planeta.Este foarte adevarat ca Biblia spune ca Dumnezeu l-a facut pe om stapanul tuturor dandu-i chiar sarcina de a le pune nume. Dar eu nu inteleg prin "stapan"o fiinta care poate dispune de chiar viata celor peste care domneste, cat mai cu seama grija pe care trebuie sa le-o poarte; fiind unicul inzestrat cu ratiune omul are acces la intelegerea tuturor realitatilor vietii si mai ales la cunosterea de sine inaccesibila oricarei alte fiinte. Din nefericire, in toata indelungata sa covietuire alaturi de animale omul a actionat adeseori impotriva acestora fie trecand de la calitatea de culegator si cultivator la aceea de vanator, fie dezvoltandu-si locatiile in dauna spatiului vital pentru anumale, defrisand paduri, asanand lacuri, facand sa dispara habitate intregi.In ultima vreme, spre lauda sa omul a inteles ca actiunile sale saracesc existenta si multe specii sunt pe cala de disparitie.Deja sunt specii care nu mai pot fi recuperate fie daca ar fi sa ma gandesc la tigrul tasmanian pe care-l putem privi acum doar prin poze sau filme documentare, fie daca gandul ma duce spre acel frumos popapagal albastru care traia in jungla braziliana si se mai intalneste acum, in numar foarte mic, doar in gradina unui generos si iubitor de animale seic arab. Speranta noastra este aceea de a putea lasa in urma o lume, daca nu la fel de bogata in specii asa cum a fost ea la inceputurile vietii, macar mai costienta de importanta salvarii a tot ceea ce mai exista inca.Mai bine mai tarziu decat niciodata!
Sant de acord cu eliberarea animalelor.mananc, carne. dar nu sunt de acord cu sacrificarea si vanatoarea lor pentru consum.nu stiu de ce creatorul a permis asa ceva, sau asta a venit fiindca am vrut noi oamenii.ni s-a dat pamantul in stapanire, dar nu spre distrugere.cred ca omul ar trebui sa-si ia cat ii trebuie nu sa distruga de 10 ori mai mult decat mananca.cred ca stapanirea banului a adus omenirea intr-un stadiu de decadere.stiinta spune ca daca animalele au spatiu si mancare de ajuns, nu vor veni peste om.animalelor le-a fost dat spre hrana iarba si plantele campului. dar pacatul a contorsionat si schimbat si caracteristicile animalelor. le-am fugarit din spatiul lor si din padurile lor. le-am distrus practic, habitatul si posibilitatea de a se hrani. le-am luat blanurile sa ne imbracam cu ele. uite ca ele nu fac la fel. dar daca noi le mancam, ne papa si ele.
Christina întreabă:
Curiosul999 întreabă: