Http://ro.wikipedia.org/wiki/Substantiv
http://ro.wikipedia.org/wiki/Verb
funda?
Fata aia sigur a mintit sau a vrut sa rada de tine pentru ca nu poti termina cu 9. 99 o clasa.
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente etc.
Verbul este partea de vorbire care exprima actiunea, starea, existenta.
Substantivul este partea de vorbire care denumeste fiinte, lucruri, fenomene ale naturii, insusiri, actiuni, stari sufletesti.
Verbul este partea de vorbire care arata actiunea, starea sau existenta.
Cred ca tu mai ai de invatat
Substantiv=parte de vorbire care cuprinde cuvinte ce denumesc obiecte (ființe, lucruri, stări, fenomene etc.).
verb= parte de vorbire care cuprinde cuvinte ce indică acțiunea, starea sau existența unui obiect.
Si da substantivul denumeste si stari sufletesti, de ex:fericire, tristete, dragoste nu sunt tot substantive? Spune-mi daca gresesc cumva, dar eu cred ca nu
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte. Este una din puţinele părţi de vorbire prezente în toate limbile (o alta este verbul). În unele limbi substantivele se modifică după număr şi caz. În propoziţie, substantivele au adesea rolul de subiect sau complement direct, pot fi înlocuite de pronume sau pot fi determinate de adjective.
Verbul este partea de vorbire flexibila care se conjuga si arata ce face subiectul.
Sustantivul este partea de vorbire care denumeste nume, fenomene ale naturii, iar verbul este o parte de vorbire care denumeste anumite actiuni ale unei persoane de obicei.Starile sufletesti cred ca sunt denumite de adjective. Sper ca e bine.
Substantivul : este partea de vorbire care denumeste fiinte, obiecte, elemente ale naturii.
adjectivul : este partea de vorbire care arată o însușire a unui obiect sau a unei ființe și determină numele acestora, acordându-se cu ele în gen, număr și caz. SpER ca te-am ajutat...
Inafara de substantivele care denumesc lucruri, fiinte etc, sunt si substantive care exprima stari sufletesti, gandeste-te doar la bucurie, tristete, iubire, ura etc. Pentru definitii poti vedea orice dictionar, inclusiv dexonline. Numai bine!
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, lucruri, fenomene ale naturii, STARI SUFLETESTI , actiuni.
Verbul = partea de vorbire flexibila care arata starea, actiunea si existenta.
Sper ca te-am ajutat
Substantivul este partea principala de vorbire care denumeste obiecte, fiinte, fenomene ale naturii.
Verbul este partea principala de vb care arata ce face substantivul, starea si existenta!
Fundita?!
Substantivul este o parte de vorbire flexibilă care denumeşte lucruri, fiinţe sau noţiuni abstracte(aici intră şi stări sufleteşti, de ex: tristeţe, melancolie, bucurie, etc);
Definiţia pe care ţi-a dat-o ea, este bună dar incompletă.
Verbul este o parte de vorbire care indică o acţiune, o stare, sau existenţa unui obiect.
Discuţia este mult mai amplă, dar cam astea sunt definiţiile.
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte.
Verbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acţiune.
De ce nu te uiti pe google ca sa fii sigura, Oana? Eu stiam ca substantivul este partea de vorbire flexibila care denumeste fiinte, obiecte, locuri, stari sufletesti, cum a zis si prietena ta, s. a. m. d., momentan nu mai imi aduc aminte xD. Verbul e partea de vorbire flexibila care arata o actiune, o existenta sau. o stare, parca asa Flexibil, adica isi schimba forma (cumparat, cumparata etc.)
Succes.
Substantiv:Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte. Este una din puţinele părţi de vorbire prezente în toate limbile (o alta este verbul). În unele limbi substantivele se modifică după număr şi caz. În propoziţie, substantivele au adesea rolul de subiect sau complement direct, pot fi înlocuite de pronume sau pot fi determinate de adjective.Verb:În gramatică, verbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acţiune, ca de exemplu a alerga, a construi. Tot în categoria verbelor intră şi o serie de alte cuvinte care, deşi nu exprimă acţiunea propriu-zisă săvârşită de subiect, din punct de vedere morfologic se comportă identic. Astfel există verbe care exprimă existenţa sau starea (a fi, a sta), recepţionarea pasivă a unei acţiuni exterioare (a primi, a auzi), o transformare (a creşte, a dispărea), etc.
ba da aia-i vaca rau.
VERBUL
DEFINIŢIE: Verbul este partea de vorbire flexibilă care arată acţiunea starea sau existenţa.
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte. Este una din puţinele părţi de vorbire prezente în toate limbile (o alta este verbul). În unele limbi substantivele se modifică după număr şi caz. În propoziţie, substantivele au adesea rolul de subiect sau complement direct, pot fi înlocuite de pronume sau pot fi determinate de adjective. funda?
Definiţia substantivului. Partea de vorbire care denumeşte fiinţe, lucruri, fenomene ale naturii se numeşte substantiv.
da, substantivul denumeste si stari sufletesti
verbul este partea de vorbire flexibila care arata starea, actiunea si existenta
Mda puteam si eu sa dau copy-paste de pe wikipedia si sa ma rog sa-mi dea fundita
Substantivul este partea de vorbire flexibila care denumeste fiinte, lucruri, fenomene ale naturii, stari sufletesti.Verbul este partea flexibila de vorbire care exprima o actiune sau o stare
Da multumesc pentru raspunsuri si va rog adica Ade sa nu imi mai dai sfaturi pentru ca profesoara nu ne-a spus ca denumeste si stari sufletesti.
Eu am invatat altfel si nu e vina mea pentru ca nu eu i-am spus profesoarei sa ne dea lectia incompleta si mersi pentru raspunsuri.
Ade tie ti-ar placea sa iti spuna cineva sa mai inveti?
Pai iti spun si eu sa inveti te rog frumos sa te controlezi si sa nu razi de altii. Te-ai gandit la ce am spus eu mai sus? Dupa cum mi-ai raspuns nu cred.
Multumesc.
P. S:Ati vazut ca unii dintre voi nu au scris ca denumeste si stari sufletesti deci nici ei nu au invatat asta si poate ca tot din cauza profesorului.
Oana, cred ca tu nu stii ce-i aia gramatica. De exemplu : tristete, bunatate, frustrare, astea sunt stari sufletesti exprimate prin substantive.
Substantivul este partea de vorbire flexibila care exprima nume de obiecte:fiinite, lucruri, fenomene ale naturii, stari sufletesti, relatii intre oameni, nume de actiuni, nume de insusiri.
Dragilor, fara suparare dar nu eu am scris asta si cel mai posibil aceasta intrebare a fost pusa de verisoara mea care a intrat astazi pe contul meu si a refuzat sa ii fac si ei unul (un cont) si am vazut-o astazi cand inchidea laptopul nervoasa dar nu a vrut sa imi spuna ce s-a intamplat.
Imi pare rau dar nu pot da fundita pentru ca nu este intrebarea mea.
Promit ca nu se va mai intampla.
Gotcu_Ioan_1961 întreabă: