| DabiJaWL a întrebat:

Ati dori ca Transilvania sa se desparta de restul Romaniei? Eu da. De ce vreau asta? Pentru ca este vorba de autonomia financiara a Transilvaniei si nu de autonomia pe criterii etnice a Tinutului Secuiesc! Trebuie sa respingem autonomia Tinutului secuiesc, in schimb Autonomia Transilvaniei ar fi cea mai buna solutie pentru ardeleni. Prin adoptarea autonomiei Transilvaniei moldovenii, muntenii si oltenii ar trebui sa munceasca mai mult ca sa supravietuiasca. S-au obisnuit sa traiasca din munca si truda ardelenilor, ceea ce nu e corect! Sa consideram exemplul Tiroulului de Sud sau cel al Insulelor Aland, mult mai mici ca suprafata in comparatie cu Transilvania, care spre deosebire de ele nu beneficiaza de autonomie. Noi ar trebui sa urmam exemplul Elvetiei care este o istorie de succes de 165 de ani! Asa cum am spus si mai sus, oltenii, moldovenii si muntenii ar trebui sa munceasca mai mult ca sa supravietuiasca, care s-au obisnuit din munca si truda ardelenilor!
PS: Sunt din Ardeal

Răspuns Câştigător
| FrateleTedur a răspuns:

Ce spui tu acolo suna frumos pe hartie, insa independenta asta vine la pachet cu mai multe chestii.
Spre exemplu, daca toate zonele ar deveni independente, am ajunge sa traim ca pe vremea lui Mihai Viteazu.
Stramosii nostri au murit pentru unire, din toate punctele de vedere. Nu poti fi independent economic si restul sa fie ca inainte. Daca esti roman/ca, eu cred ca ar trebui sa te intetesezi mai bine despre ce inseamna autonomia asta. Daca esti bozgor, apoi rio, rio Ungario.

| DabiJaWL explică (pentru FrateleTedur):

Nu sunt Bozgor frate rolling on the floor) Am zis cumva ca Transilvania ar trebui sa apartina Ungariei? Daca Transilvania s-ar rupe de Romania, am ajunge o tara dezvoltata din toate punctele de vedere ca si Elvetia, plus ca Elvetia si Transilvania, spre surprinderea tuturor, se aseamana in mai multe privinte!

| DabiJaWL explică (pentru FrateleTedur):

Mai citeste inca o daca ce am scris, daca n-ai inteles

19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este o aberatie ceea ce vrei tu, pentru ca Transilvania este o regiune in mijlocul Romaniei pe care nu o poti decupa si pune in alt loc pe glob, cum ai face cu o bucata de hartie.
Cat despre "truda ardelenilor" cred ca traiesti pe alta planeta, ca de ar fi cum spui tu, tara asta ar fi saraca lipita pamantului si doar ardelenii au huzurii, dar se pare ca nu-i chiar asa cum visezi tu. Poate ar fi bine sa pui mana pe niste carti de geografie si economie sa vezi acre regiuni sunt cele mai bogate si mai prospere, care sunt cele care fac bani mai multi si unde este mai infloritoare economia.
In caz de nu ai habar unde ese afla transilvania, uite-o aici, marcata intesn cu portocaliu:
https://upload.wikimedia.org/......es.svg.png

| DabiJaWL explică (pentru Violleta2022):

Pai da, ma referam la toata Transilvania nu doar la Tinutul Secuiesc!

| Violleta2022 a răspuns (pentru DabiJaWL):

Eu nu am mentionat nicaieri de tinutul secuiesc, am spus Transilvania!

| DabiJaWL explică (pentru Violleta2022):

Dupa atatia ani am intrat un pic pe intrebare sa vad raspunsurile si am vazut raspunsul tau, poate ai aflat, poate nu, dar Transilvania include si Banatul si Crisana si Maramures. Ce mi-ai aratat tu acolo e Transilvania istorica, te-ai bagat intr-o discutie si nici nu stii care-i Transilvania pe harta rolling on the floor))). Sper ca te-ai trezit la realitate

| Violleta2022 a răspuns (pentru DabiJaWL):

Mai invata geografie, baiete, ca esti jalnic!

| Violleta2022 a răspuns:

Pacat ca prostia nu doare, ca ai urla!
Invata regiunile tarii ca esti zero la capitlul asta si te faci de rusine, acu' termini 12 clase, dar esti bata la geografie.
Transilvania este o regiune in mijlocul Romaniei!
Banatul, Crisana si Maramurestul NU sunt in Transilvania, sunt regiuni de sine statoare, langa Transilvania.
macar de ai fii capabil sa te uiti pe harta aia, sa inveti ceva, ca ajungeti sa terminati 12 clase si cei ca tine, tot fara cultura general sunteti.

| VinilCa a răspuns (pentru Violleta2022):

Vai de capul tau, nu-ti dai seama cat de proasta esti? Daca Transilvania s-ar rupe de restul Romaniei asta ar insemna ca si Maramures, Crisana si Banat s-ar rupe pentru ca tot Transilvania e, iar impreuna insumeaza Transilvania, esti batuta in cap rau de tot! Asta scrie si pe Wikipedia : '' Suprafața totală a Transilvaniei, împreună cu Banat, Crișana, Sătmar și Maramureș, însumează 100.293 km², care repreprezintă 42, 1% din totalul suprafeței României. Populația ce trăiește în acest spațiu numără 7.221.733 locuitori, cifră care reprezintă aproximativ o treime din cea a populației României '' Ce naiba de geografie si istorie ai invatat tu? Pentru ca daca stiai macar istoria, stiai ca la 1 decembrie 1918 Romania s-a unit cu Transilvania. Maramures, Crisana si Banat nu au fost regiuni separate, ele tot Transilvania inseamna, baiatul a avut dreptate, tolomaco

| Holiday a răspuns:

Daca obtineti autonomia, promit ca ma mut la Cluj!

| anamariarot a răspuns:

Asa e. Moldovenii, oltenii, muntenii sunt niste neobrazati, stau numai cu fundul in mana, niciunul nu munceste si toti asteapta de la ardeleni. Te invit sa locuiesti o vreme intr-una dintre regiunile astea, sa nu muncesti NIMIC si sa vezi daca poti supravietui. Cu gandirea asta ar trebui sa te muti undeva intr-o pestera.

| DabiJaWL explică (pentru anamariarot):

De frumusetea peisajelor nici nu avem ce discuta

| anamariarot a răspuns (pentru DabiJaWL):

Vorbeste frumos, copile, ca nu te-am jignit. Multumeste-i cerului pentru cat o sa mai stai aici, ca in curand o sa se sesizeze adminii. Daca ai vazut un documentar, nu inseamna ca stii toate tainele universului. Cand cineva are o opinie diferita de a ta, incerci sa-l convingi prin argumente, nu apelezi la jigniri=>grad de maturitate 0. Esti fix ca persoana care a facut acel video: a inchis comentariile ca sa nu-l poata nimeni contrazice. Bine ca nu va ia nimeni parerile in considerare. Ceva de genul asta ar duce la dezbinare.

| anamariarot a răspuns (pentru DabiJaWL):

Si toata Romania e frumoasa: de la Cheile Bicazului, manastirile din nordul Moldovei pana la Marea Neagra, Delta Dunarii, Transfagarasan, Transalpina, Cheile Nerei, Cazanele Dunarii si cate si mai cate.

| DabiJaWL explică (pentru anamariarot):

Bai tu esti normala? Unde vezi ma ca te-am jignit eu? Transilvania e motorul economic al Romaniei, daca Transilvania s-ar rupe de Romania, cei din restul tarii ar trai ca si cei din Republica Moldova. E regiunea care produce cei mai multi bani pentru guvernul de la Bucuresti, iar in procesul de redistributie, statul realoca regiunii sume disproportionat de mici. Esti paralela

| OvidiuX55 a răspuns (pentru DabiJaWL):

Asa si ce daca e regiunea care produce cel mai mult? Vorbesti urat de cei din Sud-Est dar au murit sute de mii de romani (Munteni si Moldoveni) ca sa fiti eliberati de sub dominatia Ungariei... Oricum, sa inteleg ca tu ai vrea o dezbinare a Romaniei pentru inca 200$ la salariu, grav...

| anamariarot a răspuns:

Si modifica poza cu geniul poeziei romanesti, ca a fost moldovean si nu se ridica la nivelul tau.

| OnePiece a răspuns:

Asta nu o sa se incheie bine.

| Choasmakerangel a răspuns:

Asa ai tu impresia, ca numai voi munciti.Stai linistit ca se fura si se munceste la acelasi nivel in toata tara.