In lunile iunie/iulie nimeni nu mai poate sa se concentreze, nu are cum.E vina noastra, a oamenilor ca acceptam asta.Cum l-am dat jos pe Ceausescu il putem da si pe Basescu.Dar romanii sunt niste lasi! Le e frica de un taranoi chel si retardat!
Lucrurile nu sunt bune in multe domenii. Sunt greseli. Dar nu cred ca esti in masura sa critici dur politica. Nu ca as fi eu partizanul politicienilor, dar incerc sa te fac sa intelegi ca nu e ok sa arunci pisica in curtea lor doar pentru ca iti auzi parintii cum ii critica.
Cat despre structura anului scolar... Mie mi-ar fi placut sa fie asa cat timp am fost la scoala. Mereu am simtit lipsa unei vacante mai lungi iarna. Sau in vacanta de Pasti... Normal ca sunt si dezavantaje (cum ar fi ca inveti in iunie), dar asta e. Nu toate pot fi roz. Gandeste-te ca BAC-ul se da in iulie.
Deci... Personal mi-ar fi placut o asemenea structura de an scolar.
Ah, cum naiba sa treci de la un semestru la altul fara vacanta? Ok, am inteles ca au marit vacantele si s-au intins prin iunie cu invatatul, dar nu poti sa treci in semestrul 2 pur si simplu. Sunt medii de incheiat, abia se linistesc elevii ca au reusit sa scape cu bine la unele materii si deja intra iar in febra invatatului? Fara nici un pic de "racorire"? Ok, asta e tampenie curata. Felicitari domnului Funeriu si altor dobitoci ca el!
Draga Mada, de ce te deranjeaza ca au concentrat vacantele? Mie mi se pare ok, ca nu imi placea ca de sarbatori sa stau acasa doar doua saptamani.Eu cred ca e o idee buna.De Paste stateam o saptamana acasa si nu puteai sa faci mare lucru.Acum vom avea 2 saptamani, avem timp berechet pentru orice. Si sa stiu ca si eu am terminat clasa a8-a si mi s-a parut super ca dupa ce am scapat de scoala si de stresul si presiunea pusa se profi pe seama nostra( ne tot bateau la cap cu examenul si incepusem sa ma satur.) m-am bucurat ca am doua saptamani timp in care sa-mi adun fortele si sa fac lucrurile in felul meu,adica fara sa am un program anume,cu toate ca faceam si noi pregatiri...
In final, in pofida acestor lucruri am reusit sa iau note peste 9, si am reusit asta cu propriile mele forte(nu am facut nici macar 1 ora de meditatie de cand ma stiu)si uite ca am intrat la un colegiu de renume si cu o medie peste noua, printre primii din clasa.Acum nu spun asta ca sa ma laud ci ca sa demonstrez ca daca ai vointa si potential poti face orice!
Deci, concluzia mea ar fi ca e foarte bine ceea ce s-a facut acum.E mai ordonat.Ce nu imi place insa este ca vacanta intersemestriala nu mai e, dar a fost incadrata in cele trei saptamani de vacanta de craciun.In rest totul e ok.
Asta e opinia mea.
Aici e calendarul cu structura anului scolar in curs: http://www.vacantescolare.ro/
Sunt 100% de acord cu tine.Nu-i nimic nou in laasta in tara asta da kacat.
Haifisch, la mine in casa nu se discuta politica, cel putin nu de fata cu mine, sunt in masura sa gandesc singura si nimeni nu imi influenteaza parerea.Vad ca ideea mea inmare parte a fost inteleasa, iar cei care sunt de acord cu noua structura se vor satura in scurt timp de sistemul asta.Se va vedea peste ani ce efecte va avea asupra noastra,''viitorul tarii''.