| Caty2000 a întrebat:

Avem 9 monede. 8 adevarate si 1 falsa. aceea falsa este mai usoara. Cum, cu un cintar, din 2 cintariri, de gasit care moneda din cele 9 este falsa?

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

Iată cum...La prima cîntărire: se pun pe fiecare din cele două platane ale cîntarului cîte trei monede. Dacă ele se echilibrează însemnă că moneda falsă e printre ultimele trei. Şi se va trece la cîntărirea ultimelor trei într-o a doua cîntărire. Dacă nu se echilibrează înseamnă că moneda falsă e printre acelea care au fost mai uşoare( platanul s-a ridicat în sus).Se trece astfel la a doua cîntărire care este practic obligatorie. Acum, la a doua cîntărire se face aşa: se pune cîte o monedă ( din cele ultime trei ). Dacă balanţa indică echilibru, moneda falsă e cea care nu a fost pusă pe cîntar. Dacă balanţa arată dezechilibru, moneda falsă e cea mai uşoară( platanul se ridică în sus). ASTA E!

5 răspunsuri:
| CrimiNNaLBoy a răspuns:

Stiu eu!
Habar n-am!

| Caty2000 explică:

Eeei,ajutati-ma

| Caty2000 explică:

Eu,stiam, in clasa am rezolvat problema! vroiam sa va pun la incercare!

| FaithAndHope a răspuns:

Hmmm thinking Pai cred ca... chiar nu stiu! Asta e intrebare pentru noi (tu stii raspunsul si ne intrebi sa vezi daca stim) sau nu stii tu raspunsul si ai nevoie de ajutor? big grin

| AnutZa_8646 a răspuns:

Cum?