| kathessa a întrebat:

Avem o singura biserica in Romania care nu are altarul spre rasarit. Care este aceea? Cine a ridicat-o si in cit timp?

Răspuns Câştigător
| pep a răspuns:

Nu cred ca numai una singura. Eu cred ca sunt mult mai multe, deoarece terenul, proiectul sau arhitectura bisericii nu au permis orientarea spre rasarit. Spre exemplu, catedrala ortodoxa din Cluj-Napoca nu are altarul orientat spre rasarit.

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Acuma, tu ce vrei? Sa demonstrezi ca stii sa citesti pe Google? Sau verifici daca si noi stim?

Am innebunit de cand tot ii propun Ralucai sa infiinteze o rubrica speciala "Stii si Castigi", pentru intrebari din astea.

| mircea a răspuns:

Daca nu sunteti din Braila, atunci nu stiti ca in acest oras se geseste o biserica cu altarul apare apus. Deci nu este numai una singurica...

| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

Biserica de pe Calea Poplaciihee hee

| kathessa explică:

Draga ardnaxur1961: daca informatiile de baza tu le cauti si le gasesti cu succes pe google, nu-i judeca pe toti cu aceeasi masura. Mai exista si carti. Daca vrei ii fac o fotografie si iti arat...

| kathessa explică:

Iata ce zice un almanah crestin: Biserica din Strehaia. Ridicata de armata lui Mihai Viteazul intr-o noapte. De aceea nu s-a stiut unde este rasaritul.

| Luiza_4305 a răspuns:

Nu este singura Biserica din Romania care nu are altarul spre rasarit.