Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 24 Februarie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Buna! am terminat clasa a opta in 2000 fara examen de capacitate, intebarea mea este cum as putea continua scoala? vrau sa termin cls 12 cu bac exista oare sanse?
Va salut am o mare dilema deci cum poate galium sa macine metalul, dar sticluței de plastic nu ii face nimic? https://youtube.com/shorts/qXDbkfMUEzM?si=VicRhbRizpnTu_i6
Ce medie anuala imi trebuie ca sa ma pot transfera la Matei Basarab mate info?
Buna TPU. As vrea sa dau la facultatea de litere in Iasi sau Bucuresti. As vrea sa stiu daca exista proba de admitere si daca da, in ce costa si unde. Multumesc!
Ce liceu pot alege cu media 7 constanta
Bună, cine ma poate ajuta cu o întrebare. Ei bine sunt la liceu, clasa a 10a, și as vrea să mă transfer la profesionala(probleme personale) se poate sa ma transfer? Știu ca profesionala se face...? (mai mult)
Salut TPU, Am și eu o întrebare, sper să mă puteți ajuta. Eu am dat bacul acum mai bine de 10 ani și am picat 2 probe, din care una era o disciplină opțională. La vremea respectivă am ...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci este adevărat că cei care sunt nascuti după 90' au un risc crescut in proporție de 90% de a dezvolta boli m1ntale mult mai rapid decat ceilalti nascuti înainte de...? (mai mult)
Va salut am atâtea întrebări sa va pun dar o sa incep cu una care mai tot macină foarte tare deci ce înseamnă "modern talking?" Adică asta eu știu ce înseamnă in traducere, dar nu știu la...? (mai mult)
Bună TPU! Cunoaște cineva cursuri/materiale (drive sau reddit) pentru Medicina Dentara (în special pentru Constanța)?
De ce a fost impuscata si Elena Ceausescu daca Nicolae era conducatorul oficial al tarii si cel care a dat personal ordinul de a fi impuscata lumea in Timisoara?
Credeți ca pica liric la evaluarea nationala 2025?
Dacă am peste 20 de absențe, mi se va scade nota la purtare și pentru absentarea la peste 20% din nr de ore? Chiar daca mi se poate încheia media anuala la materia la care am absentat la peste 20%...? (mai mult)
Salut TPU, sunt elev in clasa 9A la liceul economic din Târgoviște pe profil de Economie intensiv engleza, si vreau sa ma transfer la sfarsit de an pe stiinte ale naturii intensiv engleza la liceul ...? (mai mult)
Am decis sa scriu lucrarea de licenta pe tema situatiilor financiare (la institutiile publice) - domeniul contabilitate. Deoarece tema in sine mi se pare una care ar putea fi considerata prea simpla...? (mai mult)
Bună! Eu i- au bursă, iar aceasta intra pe card. Aș putea să schimb contul pe care să intre bursa? Bursa intră pe cardul părinților mei, dar vreau să imi fac card și să intre pe cardul meu....? (mai mult)
Bună! Am nevoie de sfaturi. Știm situația din România în momentul de față și nu știu dacă se mai merită atât de mult să faci o facultate, însă nu vreau să dau cu piciorul. Doresc să plec...? (mai mult)
Care sunt cauzele analfabetismul funcțional in randul tinerilor? Necititul cărților sau învățarea pe de rost a fiecărei lecții la scoala fără a o înțelege?
Salutare, imi doresc sa gasesc un liceu din București cu frecvență redusă, care să aibă un profil real sau să se dea la Bac: Romana, Mate si Fizică
Bună, sunt studentă în anul 2, semestrul 2, la o facultate cu o durată de 3 ani. Din păcate, din cauza unei probleme grave, sunt nevoită să îngheț studiile timp de un an. Voi putea relua...? (mai mult)
Buna seara TPU! Daca spre exemplu eu am o materie la care eu nu am nici o nota si apoi imi pune 10, mi se mareste media?
Bună seara! La liceul militar din Constanța, elevii au voie să folosească telefonul în timpul liber? Pot vorbi cu părinții seara? După primele săptămâni de "încercare", dacă se hotărăsc...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci cum acest om putea să scrie că este orb, daca el nu vedea? https://youtube.com/shorts/XBqMozNaPkI?si=D3xiCtXDJ4hX3Sqw
Buna seara am o întrebare deci daca lățimea șinei de tren e de 1 m iar lamitea trenului este de 3M, trenul nu ar trebui sa se răstoarne in mers sau când ia curbele? Dar dacă acesta ar avea greutății...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci, cum se pot stoca informații pe așa ceva, sau mai degrabă cum se puteau stoca? https://youtube.com/shorts/mrBz9- 9qgGw?si=Z4DewNwpwVz830S8 ma poate lamuri cineva și ...? (mai mult)
Va salut am o mare întrebare deci cum poate circula o locomotivă cu diametrul de 3m pe o linie cu diametrul de doar 1, 5m? Adică nu știu dacă așa este da mie mi se pare că diametrul liniei ferată...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci in cat timp înveți cuvintele de baza in chineza, cum ar fi "ni hal mă", " stu mao ii ky "sau? altele? Adică cele mai folosite in limbajul de zi cu zi? Gen mi- e foame,...? (mai mult)
Am văzut un film cu execuția lui William Wallace! Nu îmi venea sa cred și nu concep ca asemenea pedepse sa se fi întâmplat in realitate! Oare oamenii de pe vremea aceea chiar se uitau la asa ceva...? (mai mult)
Dacă nu fac liceul militar și fac alt liceu de ex economic iar după terminarea acestuia fac academia militară pot să mai cresc în grade pe parcurs?
De ce oamenii saraci fac copii multi si nu are grija de ei?
Va salut am o mare dilema deci ce se întâmplă când se întâlnesc președinții la discuții prezidențiale? Au voie translatorii sa intre cu ei? Ce se întâmplă când președintele X se întâlnește...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci ce înseamnă caracterele chinezești? Adică gen înseamnă litere că la noi A, B, Cu etc sau ce înseamnă? De ce sunt necesare 12- 13 mii de caractere? Apropo este...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci cum învață un copil slav, coreean s- au chinez sa citească în limba engleză daca alfabetul lor diferă de cel latin pe care îl folosește Anglia? Învață cumva ...? (mai mult)
Va salut, am o întrebare deci cumva asta arata cariile de lemn, si tunelurile spate de acestea? https://photos.app.goo.gl/SFLrJU7Uv2aR2i4D6 Asta este un lemn infestat sau doar crapat de timp?...? (mai mult)
Buna seara am o mare dilema deci, daca masurile de scris erau f populare in sec XX, cum arătau mașinile de scris chinezești? Cum scriau chinezii, aveau 12.000 de caractere pe o mașina de scris s-...? (mai mult)
Buna seara. As vrea sa imi spuneti sau daca gasiti pe internet ceva, ce opere se studiaza la romana pentru bac in fiecare an. Ma interesa ce opere se invata in clasa a9a, a10a 11, 12 Multumesc
Va salut am o întrebare, deci daca ieri dimineață ai mei mi- au bandajat rana, dupa ce au dezinfectant- o cu rivanol mai exista vreun pericol de o posibila infecție? Asta arata rana in prezent https://photos.app.goo.gl/WVsdDaJyQAx5Z8WY6...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci care este treaba cu aeronale iesite la pensie? De exemplu am văzut că sunt avioane in SUA, Japonia din anii 70' ce au fost retrase, si in același timp sunt avioane in...? (mai mult)
Merita sa ma transfer de la profil tehnologic la profil teoretic? inca nu sunt sigur daca vreau sa merg la facultate dar nici nu ma pasioneaza profilul tehnologic si nu sunt sigur ce sa fac
Va salut, ce funcție are piesa TAPIC ENGINE de pe iPhone, si de ce nu regăsim o piesa asemănătoare si pe telefoanele android?
Va salut am o întrebare deci de ce iOS nu merge instalat pe alte device URI dar android merge instalat chiar și pe telefoanele cu simbian os, de ce
Va salut am o mare dilema deci de ce Google a copiat, sau mai bine zis s- a inspirat de navigarea prin gesturi de la Apple? S- au Apple a copiat ideea camerelor de la Samsung, de ce? Care este...? (mai mult)
Va salut am o întrebare de ce unele persoane cand imbatranesc nu se vede, de exemplu Rowan A, V.P, Donald T etc de ce nu le sunt vizibile semnele spefice varstei, și altora cum ar fi regele Charles...? (mai mult)
Va salut de ce unele masoni au un stergtor in spate, si unele nu? La fel de ce modele de la Mercedes aveau stergatoare si pentru faruri, si cele din prezent nu mai au, de ce au fost eliminate?
Va salut am o întrebare cum se numește modele prezidențiale ale automobilelor Mercedes?
Va salut am o întrebare deci ce serie e mai ok, mai de lux de la Mercedes S Class sau W class? Dar de la Dacia ce modele sunt de lux?
Bună seara. Știu de acea,, regula" despre aur și argint ca nu e bine sa fie purtate împreună. Întrebarea mea e se poate purta lănțișor de aur langa unul de inox?
În limba latină pagus înseamnă țară, iar paganus - locuitor de la țară. Francezii mi se pare că l- au preluat corect: paysan (țăran). Nu înțeleg de ce la noi a ajuns "păgân". Ce legătură...? (mai mult)
Bună! Aș vrea să știu care este mai bună, Facultatea de Biologie din București sau cea din Iași?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
The Originals
Stii totul despre vampiri, varcolaci si hibrizi? Hai sa vedem cat de multe stii despre serialul The Originals!