| stephanny a întrebat:

Bacalaureat geografie sau sociologie? as prefera sociologia dar din diverse motive nu gasesc nu gasesc nicio carte pregatitoare pentru aceasta materie pentru bac. astept motive pro si contra.

Răspuns Câştigător
| Amaya a răspuns:

Dacă îţi place sociologia, alege-o cu încredere. Mie nu mi-a plăcut deloc geografia, aşa că la Bac am ales filosofie chiar dacă mulţi spuneau că este interpretativă, informaţiile sunt greu de reţinut, etc. Şi bine am făcut. Am avut colege care au Sociologie şi au avut note mari. Iar singura sursă pe care au avut-o a fost manualul acesta: http://www.all.ro/carte/sociologie-manual-pentru-clasa-a-xi-a.html
Interesează-te ce intră în programă şi apoi învaţă numai acele lecţii. Nu e greu şi unde mai pui că e şi mai puţin decât la geografie.;)

5 răspunsuri:
| dracidus a răspuns:

Geografie deoarece la sociologie e acelasi risc ca la psihologie sau filozofie. Trebuie sa ai o memorie foarte ascutita ca sa retii exact fiecare teorie si sa nu pui din burta deloc.

La geografie, pe de alta parte, e mult mai logic. Spre exemplu, daca la un munte, stii inaltimea, iti mai vin si alte chestii in minte, gen fauna si flora si distributia lor. Mi se pare mai usor si mai logic. Succes la Bac!

| Doar1îngeR a răspuns:

Si eu am avut de ales dintre Geografie, Psihologie, Logica, Economie si Sociologie si am ales Psihologia...mi s-a parut cea mai usoara...si asa a fost.
Daca iti place Sociologia eu zic sa alegi Sociologia.La Geografie e mult de invatat si mie personal mi s-a parut greoi.
Pentru carti pregatitoare de Sociologie cauta profesori care predau in scolii si roaga-i sa iti imprumute sa tragi la xerox sau cauta la biblioteci manuale.E imposibil sa nu gasesti.

| alex9109 a răspuns:

Cel mai bun argument intru alegerea sociologiei e ca o inveti cu placere. Vorbeste cu un profesor si vei gasi resursele necesare.

| anemona18ida a răspuns:

Mai bine geogarfie ca ai facut si in generala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta sociologia deoarece poti gandi precum o face o multime (grup, si toti tindem catre unul din nevoia de apartenenta, de-a fi respectati,...) care condusa de un sentiment nou, -cel de invincibilitate care exista intr-o foarte mica masura in caractere, POATE pe alocuri undeva mai mult-, propagat corespunzator (contagiune) poate... schimba ceva.
Citeste "Psihologia multimilor", de Gustave le Bon si da-o dracului de geografie. Ai N8, ajungi unde trebuie' s-ajungi.