| ContNmc7 a întrebat:

Bacul la engleza pe filologie e greu? Si e materie obligatorie? Cam despre ce e?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Bacul la engleza pe filologie" NU se dă, e o glumă de examen oral-audio pe care il treci și dacă nu spui nimic dar ești prezent

| ContNmc7 explică (pentru sierra1):

Cea scrisa mi se pare a fi o problema

| sierra1 a răspuns (pentru ContNmc7):

La engleză NU dai scris pe notă!

| SingleForOne a răspuns:

E obligatoriu din moment ce ti-ai ales engleza pe parcursul liceului; din cate stiu, poate fi franceza ca cea de-a doua alegere. Materia cuprinde majoritatea limbii engleze pana în B2, adica un vocabular bogat în substantive, verbe, adjective, adverbe, etc; reguli de gramatica, cele 12 timpuri ale unui verb, diferite expresii, prepozitii, sufixe, prepozitii si sufixe inlocuitoare, si mai multe. Nu stiu cum este in alte licee, dar la mine a fost proba scrisa, proba de citire, proba audio, proba verbala -plus un discurs "public" (bine, erau doar doua profesoare, dar e aceeasi idee), si un eseu scris de vreo 3 pagini (si de vorbit liber din acesta).

| ContNmc7 explică (pentru SingleForOne):

Daca nu iau bacul la engleza, sa zicem niciuna din probe, imi afecteaza media pentru facultate?

| ContNmc7 explică (pentru SingleForOne):

Pe ce profil esti?

| SingleForOne a răspuns (pentru ContNmc7):

Nu-ti afecteaza media pentru facultate, aceasta consta in cele 3 materii de baza (romana, materia speciala profilului, si o materie la alegere). Cat despre engleza, ce se va scrie pe diploma de bac, este nivelul curent al cunoaterii tale a limbii engleze. In unele facultati poti trece direct la avansati sau incepi de la incepatori. Pe langa asta, unele locuri de munca iti va cere nivelul de cunoastere a limbii engleze dintre A1 (cel mai slab), A2, B1, B2 (avansat), si poti dovedi prin diploma de Bac.
Am fost pe profil de filologie intensiv engleza, am terminat cu 10, si sunt la facultate acum pe profil economic.
Nu te ajuta foarte mult acea evaluare a limbii engleze, atat timp cat poti dovedi ca ai cunoștințe al limbii engleze prin alte diplome, cum ar fi IELTS.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Proba la engleza e competenta, adica nu intra in media pentru bac. Da, e obligatorie.
Pe diploma de absolvire o sa iti fie trecut calificativul la engleza, ca asta e rezultatul la competente, prin calificativ.
Ma, nici usor nu e, adica trebuie sa ai vocabularul bine dezvoltat si doversificat, pentru ca o sa ai sa faci eseu de 250 de cuvinte ori scrisoare, asa ca pregateste-te.
Bafta!

| TheStrategist a răspuns:

Din câte știu se dau niște competențe la engleză și sunt cam de nivelul B2