| adrianae a întrebat:

Baltagul si Ion sunt carti asemanatoare?

Trebuie sa aleg cartile la examen si nu stiu ce carti sa aleg. Noi trebuiem sa alegem doua carti si sa le comparam si contrastam.

5 răspunsuri:
| KanameKuran a răspuns:

Baltagul este chiar interesant, pe cand Ion, este plictisitor.
Inafara de cateva parti in care Ion fura pamant de la vecini; o seduce pe Maria, face dragoste cu ea, la ea acasa, pe soba, in timp ce tatal ei doarme in aceeasi camera; bataile din sat, la care Ion ia parte; sinuciderile din sant; si alte cateva conflicte verbale si emotionale, este extrem de plicticoasa.

| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa le compari, trebuie sa le fii citit pe amandoua!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Baltagul e mai "citibil", pe cand "Ion" e un ciudat neinteresant.

| Adry05 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Eu am preferat Ion decat Baltagul. laughing) Urasc cum scrie Sadoveanu.

| TheRealFantasy a răspuns:

La examenul de bacalaureat primesti niste subiecte dar nu le poti sti dinainte asa ca daca alegi doar doua carti care sunt si similare la mai multe aspecte si le compari nu vei avea prea multe sanse sa promovezi.

Sunt asemanatoare cartile pe care le-ai zis dar depinde la ce aspecte, cand vei primi subiecte vor fi de genul caracterizarea unui personaj sau argumentarea apartenentei unei opere la un gen sau curent literar, etc.

Uita-te pe programa si pe modele de eseuri si lucrari, daca iti sacrifici intre 2 saptamani si 2 luni maxim nu ai cum sa nu iei bacul. happy

Incearca "Varianta rapida de pregatire a eseului de bacalaureat" de la editura ART, pe mine m-a ajutat destul de mult. Daca poti sa tragi la xerox 250 de pagini pentru mai putin de 20 de lei merita categoric decat sa o cumperi, in orice caz ai aici pdf:

https://kupdf.com/......456bfa_pdf