| Suntsaracnuambani a întrebat:

Am sa va întreb ceva, ce stat e Rusia? Nu e comunist nu? (PS unii proști zic că e)

24 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Probabil ca unii "prosti" mai si citesc. Altii nu. Puteai sa te uiti la defilarea prin fata lui Putin si sa nu jignesti "prostii" care stiu mai multe decat tine!
https://blacknews.ro/......n-ucraina/

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru Suntsaracnuambani):

Eu nu. Am doi copii si nu stiu sa mai am altii!

suntserios
| suntserios a răspuns:

În teorie nu.
În practică e o dictatura cu iz comunist

| LordCristobal a răspuns:

Oficial Rusia e o republica federala prezidentiala democrata.
Dar neoficial Rusia e o amestecatura de democratie si capitalism salbatic cu comunism.
Bine poti duce o viata linistita in Rusia daca nu superi pe aia mai mari.
Rusia e o tara in care oligarhii(oamenii care au facut din serviciile secrete si s-au imbogatit rapid prin anii 90 prin mijloace necinstite) si serviciile secrete trag sforile in politica si il mentin la putere pe omul care le protejeaza interesele si nu le deranjeaza afacerile.
Putin are un regim autoritar sprijinit de oligarhi.

| Theo94 a răspuns:

Nu e, in present state comuniste sunt: China, Cuba, Laos Vietnam si Corea de Nord.
https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_state#Overview

| Salontanul a răspuns (pentru Theo94):

Si steagul cu secera si ciocanul de la defilari ce rol are? Ala este steagul partidelor comuniste.

| Theo94 a răspuns (pentru Salontanul):

Probabil aminteste de urss, face parte din istoria lor si nu numai.

Ai citit din articol?
"Defilarea militară cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria SOVIETICA împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial".

Ai citit din articol? Era vorba de Putin cel care a primit onorul. Si daca faci o matematica simpla, de clasa a II-a, victoria URSS a fost la 9 mai '45 si cu 77 iti da 2022. O fi mult, o fi putin de anul trecut?

In articol e prezentat un videoclip din 2022, probabil si articolul la fel.
"Russian Victory Day 2022 in full: Military parade in Moscow as Putin delivers speech"

https://www.youtube.com/watch?v=wSxdfu3WPSc&ab_channel=TheTelegraph

Probabil acest eveniment mai este folosit si ca mijloc de propaganda.

La momentul minutului 10:48 incepe defilarea garzii de onoare care are doua drapele:
-rosu, albastru si alb al Rusiei;
-rosu cu secera si ciocanul al Partidului Comunist al Federatiei Ruse (în limba rusa: Коммунистическая партия Российской Федерации = КПРФ). Este un partid politic rus continuatorul PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice - CCCP).
Crede-ma! Stiu bine asta pentru ca eu am trait pe vremea cand nu se invata engleza in scoala ci rusa si citeai, la chioscul de ziare, revistele rusesti pentru ca la ei incepuse o activitate de recosntructie (Perestroika) si cu deschidere spre Vest (Glasnosti). In Romania nu aveai ce citi decat "Cuvantarea Tov. N Ceausescu la...", "Plenara PCR din..." si despre eroismul poporului roman in infaptuirea Cincinalului in 4 ani si jumatate.
In aceste conditii erau revistele Uniunea Sovietica care mai aduceau un pic de culoare in peisaj pentru ca tratau si alte subiecte decat cele de mai sus.

| Sure14 a răspuns:

Normal ca nu e comunist. Ma rog, sensul propriu al cuvantului. Discursul lui Putin pune actuala putere intr-o pozitie de extrema dreapta. Mai exact, aduce a regim fascist. Tot discursul lui in legatura cu poporul rus are tente fasciste. Sigur, aici intervine si modul de a fi al rusilor. E un mod incompatibil cu modul celorlalti europeni. Trebuie sa citesti Gogol pentru a intelege cel mai bine. De altfel, e dubios ca e atat de raspandit crestinismul la un popor ce are niste idei atat de violente.

| Salontanul a răspuns (pentru Sure14):

Fascism, comunism, sunt similare. Deocamdata in Rusia este la loc de cinste steagul rosu cu secera si ciocanul, simboluri comuniste.

| Sure14 a răspuns (pentru Salontanul):

Cum sa fie similare? O astfel de afirmatie e ok daca ai 14 ani. Daca ai mai mult de 16 e grav. Daca ai terminat si liceul e si mai si.

Macar stii care este explicatia cuvantului "similar"? Unul din sinonime este "asemanator". Similar nu este tot una cu "identic". Mai inavata si apoi da lectii la altul! Ala defileaza cu steagul comunist, vorbeste amintind perfect de Ceausescu si tu imi spui ca este fascist?
Stii macar ce spune doctrina fascista? Fascismul este anticomunist, antidemocratic, antiindividualist, antiliberal, antiparlamentar, anticonservator, antiburghez și antiproletar și în multe cazuri, anticapitalist. Fascismul respinge conceptele de egalitarism, materialism și raționalism în favoarea acțiunii, disciplinei, ierarhiei, spiritului și a voinței.
Similaritatea vine din faptul ca si comunismul este antidemocratic, antiliberal, anticapitalist, etc. Si incearca, atunci cand contrazici pe cineva, sa o faci cu eleganta. Daca eu iti spun ca gandesti ca un copil de gradinita n-o sa-ti convina cu atat mai mult mie care am vacante si concedii cati ani de viata ai tu.

Lenin spunea: "Invatati, invatati, invatati!". Regimul actual va vrea fara invatatura pentru a fi mai usor manipulati. Eu zic: cititi! https://www.shtiu.ro/......55051.html

Apropo! Nu ti-ai cerut scuze ca ai confundat similare cu identice? Sau aia nu se pune?

| Sure14 a răspuns (pentru Salontanul):

Ok, scuze, dar nu consider, precum am analizat anterior, ca e o opinie fundamentata. Criteriul pe care l-ai expus e mult prea general pentru a fi fundamenta o opinie pertinenta. Strict dpdv al intelesului, da, scuze, am confundat cele doua aspecte.
Totusi, consider ca substantial ai o opinie nefundamentata si incorecta.

Ok. E treaba ta ce consideri tu asa cum nici eu nu te-am intrebat opinia ta. Sa fii sanatos!