Nici omul nu aude sunetele din apa (daca-si baga capul in apa!). Este o chestiune de adaptare a receptorului auditiv la caracteristicile mediul de viata. Pestii traiesc in mediul acvatic, mediu, in care sunetul are o viteza de propagare cam de 4 ori mai mare decat prin aer. Ca urmare, pestii nu au nevoie de captarea si amplificarea unde-i sonore( de aici, si lipsa urechii externe si medii). Ei au numai ureche interna care primeste sunetele prin oasele capului. Urechea interna a pestilor este formata din 3 canale semicirculare, utricula, sacula si lagena. Receptorul auditiv de la pesti este plasat in peretii saculei si, mai ales, intr-o dilatatie a acesteia( numita lagena).
Sunetul se propaga sub forma de unde. Undele se observa mai bine in apa si el are aparatul auditiv adaptat acestui mediu:acvatic.
Nu cred ca pejtele aude..cred k simte vibratii etc gen..ma rog un fel de a auzi..in orice caz in apa undele se propaga de 16 ori mai puternic sau ceva de genu..numai stiu exact si probabil ar trebui o petarda langa ureche sa simta vibratiile si sa o auda