Nu e usoara, dar e foarte frumoasa si te va face sa intelegi foarte multe lucruri legat de limba si civilizatia romana. Gramatica are mici dificultati, dar daca inveti la inceput cu ravna si prinzi ideile generale, dupa aceea nu mai ai probleme. Important e sa inveti in fiecare saptamana macar doua ore si vei vedea ca este o materie frumoasa.
Limba latina nu este asa grea, mai ales pentru noi, romanii, dar gramatica este destul de grea, la fel ca a noastra, nu degeaba ne tragem si din ei. Altfel, multe cuvinte de ale noastre seamana cu cele din latina si au acelasi inteles.
Nu e o limba si o materie urata, e doar inutila. Adica latina nu iti foloseste la nimic. Sa inveti "Pater Noster" si terminatiile de la declinari nu iti va folosi la nimic in viata.
Tot ce mai retin din toata latina e "Salvete magistra"
Bine, daca esti la filologie si te atrag limbile astea bizare, e ok. Dar raman la concluzia ca desi nu e grea, e aiurea latina asta.
Salut. Nu vreau sa te speri, dar este oribila. Ceva ce nu se poate comenta. O gramatica extrem de grea si de complicata. Eu recunosc ca am copiat mult, altfel nu as fi reusit mare lucru. Grea. Foarte grea. Pa
Nu e grea deloc. Ca sa ai 10 trebuie' sa scrii ce'ti preda profa. Atat! Nimic mai mult, dar de obicei se renunta la ea in favoarea orei de Limba si Literatura ROMANA!
Depinde. Daca inveti, n-are de ce sa fie greu. Oricum, in general, profesorii nu cer prea mult la latina.
Nu este chiar asa grea... unele cuvinte sunt chiar amuzante
oricum nu se va insista prea mult pe aceasta materie pentru ca nu multora le va trebui ma tarziu.
Nici prea grea, nici prea frumoasa. Mie personal mi-a placut.Gramatica le poate parea unora grea datorita declinarilor si conjugarilor insa nu este, cat despre citit e mult mai simplu pentru ca se citeste exact asa cum se scrie cu exceptii de gen,, ae" care se citeste,, e". Latina in cel mai rau caz iti poate parea plictisitoare.
Gramatica e grea rau de tot.iti dai pumni in cap. dar povestile despre latini sunt f frumoase. tot ce e greu la latina e gramatica.eu copiam in prostie ca altfel nu as fi trecut
Pai le citesti asa cum sunt! Eu acum am terminat clasa a 8a si nu mi se pare foarte grea da` nici usoara.doar ca eu aveam un profesor "chinuit"
Si eu trec a 8 si ma intreb la ce ne foloseste...In ce tara mai mergem acum si spunem do you speak latina ? Mai bine ar baga alta ora de engleza sau franceza sau nu ar mai fi deloc.
Nu am facut nimic la latina pentru ca am facut cu profa de romana si in orele de latina faceam romana ...singurul lucru pe care il stiu e equus ... care inseamna cal
oricum. e ciudata si neinteresanta limba asta...
OFetitsaRoz întreabă:
Tacus_Vera_1995 întreabă: