| Alexa2094 a întrebat:

Buna,am 17 ani, am renunțat la școala in clasa a 8 a din probleme personale, ma pot înscrie la liceu? Dar sa o iau de la clasa a 9 a?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Mi se pare că încă poți să te înscrii la un liceu normal, cu condiția să fi dat examenul de clasa 8-a, nu l-ai dat, e necesar să îl dai.
Menționam mai sus de liceu normal, ei bine, după vârsta de 18 ani, multi se orientează spre seral din cauză că sunt prea mari sa intre la un liceu normal.

3 răspunsuri:
| Roxette909 a răspuns:

Clasa a 8 a ai finalizat-o? Dacă nu, trebuie sa repeți anul, sa dai examen de maturitate și în funcție de medie vei întra la un liceu

| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu ai terminat 8 clase, te poti inscrie sa termini scoala generala, doar clasa a 8-a, prin programul "A doua sansa".

Trebuie doar sa te interesezi de urgenta (fiindca a inceput deja anul scolar), la Inspectoratul Scolar din orasul tau, ce scoala di oras face acest progarm recuperator, pentru adultii care vor sa recupereze scoala generala.

Daca ai terminat deja a 8-a, atunci te poti inscrie la un liceu, doar curs seral este posibil, unde vei face clasele 9-13, fiindca seralul este mai lung cu 1 an, decat cel de zi.

Dupa terminarea celor 13 ani de liceu, poti sustine BAC-ul si daca doresti si ai medii mari, poti merge chiar la o facultate.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu se poate sa intri direct la liceu in clasa a IX-a, ci trebuie parcursa fiecare clasa.Succes.