anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am 18 ani si sunt clasa a 12 a. M am hotarat sa va scriu pentru ca am o problema, care e mai mult de ordin psihologic.nu constientizez importanta acestui examen de bacalaureat si nu reusesc sa mi fac ordine in program, astfel incat sa ma pot odihni si sa pot invata cum trebuie.intarzii in fiecare zi la scoala cel putin 10 minute din cauza ca ma culc foarte traziu 2 - 3 noaptea, iar cand ajung acasa, ajung tot obosita si dupa ce mananc ma culc. cand m trezesc m pun sa scriu sau sa invat, dar doar daca este ceva super urgent si apoi, pentru ca nu ma pot concentra las toltul balta si deschid laptopul. si urmatoare zi decurge la fel, si urmatoarea la fel.ca un perpetuum mobile.asa ca as avea mare nevoie din parea voastra, astora mai mari, de niste sfaturi, sau niste vorbe care sa mi bage mintile in cap! multumesc anticipat

7 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Si eu am trecut prin asa ceva. Mi-a fost destul de greu. E important sa fii organizat si motivat. Trebuie sa realizezi ca viitorul tau depinde in mare parte de acest examen.

Eu mi-am planificat materia la fiecare obiect de examen. Si am facut un program. In fiecare zi invatam cate ceva si aveam si timp de odihna.

Pune accent pe lucrurile la care ai cele mai multe dificultati si lasa lucrurile la care te descurci cat de cat la urma.

| EUSIATIT a răspuns:

Daca nu constientizezi ca peste 7 luni vei ajunge la capatul drumului si nu mai ai pe inde trece. atunci stai cu ochii inchisi si vei da in groapa. tRezeste te si gandeste-te la viitor ca viata nu e numai pentru a sta la calculator Trebuie sa ti cistigi existenta si nu trebuie sa stai pe spinarea parintilor

| death a răspuns:

Am păţit-o şi eu. Cu cât mai aproape era examenul, cu atât mai puţin îmi păsa de el. Pe la şcoală nu prea stăteam, că parcă prea era departe de casă (vreo sută de metri), de învăţat nici atât, profa de istorie îmi spunea că, la materia ei n-o să iau nici 4... Am fost mai relaxat ca oricând. Şi a venit bacalaureatul. Eu nu învăţasem nimic. Doar mă uitasem peste basm, la română, şi taman asta mi-a picat şi am feştelit-o de-un 7. În rest, toate bune, iar la istorie am luat 10 curat. Am avut medie bunişoară, peste 9, fără să îmi stresez creierii cu tocitul. Încearcă să nu-ţi faci probleme atât de mari pentru că este mult mai uşor decât pare, mai ales după probele orale la care, dacă iei nişte note sănătoase, ţi se ridică moralul destul de mult cât să poţi înfrunta şi scrisele. Baftă multăbig grin

| Sadd a răspuns:

happy, ia-o mai usor, bacul nu e asa de greu cum pare, nu iti bate capul ca nu sunt atatea de invatat nici grele. ce naiba faci tu pana la 2-3 noapte in afara de stat pe net si nefacand nimic nu-mi explic.renunta la astea si ai rezolvat.simplu

| microb9 a răspuns:

Eu zic ca o sa te organizezi si o sa citesti pana la urma ca deja ai scris ca dpresti acest lucru, totul depinde de tine, daca chiar iti dorestiwinking

| cucu a răspuns:

Ce sa zic eu am facut meditatzii la romana. unde ma duceam si ma jukm pe calculator si diriga imi povestea romanele in timpul asta, in rest nu am facut meditatzii la nimic desi nu eram un elev care invata deloc bine. totusi am luat bacu cu 8 si ceva nu mai stiu sigur fara sa fac un efort prea mare si nu am dat bani deloc.

| aaar a răspuns:

Bacalaureatu inseamna "pasaportul vietii " fara el ajungi in lumea proscrisilor.