Iată mai multe desene...
Undeva, într-un parc, se află o fîntînă arteziană, al cărei soclu este corpul unui leu(animal) stînd în fund, sprijinit pe patru labe și cu gura în sus.
Pe gura leului țîșnește (spre în sus)jetul de apă al fîntînii.
Soluția imaginii este: Îi lasă gura apă.
Alta:
Undeva într-un parc se află la vedere o bancă, în prim planul desenului. Pe bancă, cu spatele la cititor, se află un personaj ( poate fi bărbat) care citește într-un ziar.
Prin fața băncii ( de mai sus) se vede o alee pe care trece un cetățean ( cu spatele, clar, către cel ce privește desenul) care, cu mîna streașină la ochi, se uită spre un avion aflat undeva în înaltul cerului.
Dubla soluție a desenului este: Ochii care nu se văd( ai celui de pe bancă, și ai celui care trece pe alee) se uită. ( cel de pe bancă se uită în ziar; cel de pe alee se uită după avion).
Aici se exploatează dublul sens al cuvîntului „se uită".
De la verbele a uita și a se uita.
Poți desena o poartă, de la o casă țărănească, aflată cumva cam strîmb, față de gard, și să se vadă evident că stă să pice.
Soluția : Poartă pică.
Deci, pică poarta. A pica = a cădea.
Dar și „a purta pică".
Altceva...
Desenezi mai mulți cîini, (4, 5,6) din care doi să fie cu coada tăiată( scurtată cumva).
Traducerea desenului:
Nu-i umai un cîine scurt de coadă.
Trei capete de oameni care rîd.
Primul abia zîmbește.
Al doilea ceva mai evident.
Al treilea cu gura pînă la urechi.
Traducerea desenului: Cine rîde la urmă rîde mai bine.
Poti sa desenzi pornind de la proverbul "Vorba multa saracia omului" si sa sugerezi asta prin doi oameni dintre care unul sa aiba ceva de facut gen sa aiba in spate multe buruieni si in mana o sapa.
Si celalalt?
Si in spatele celuilalt sa fie multe flori. Asta va sugera ca cel care vorbeste mai putin a lucrat mai mult. Mult noroc!
Poti desena un om si un copil care seamana cu el sau un om care face un anumit lucru (bun sau rau) si copilul sau care face acelasi lucru
DreamingGirl întreabă: