anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună
Am început școala foarte prost.Nu mă așteptam să am note așa mici.Și sunt în a 6 a.La română am 6, 7 iar în teză 6.La biologie am 4, 10,8.La mate....nici nu știu ce să mai fac,am 4, 6 și în teză 3, chiar nu înțeleg,am rămas șocată,până și celui mai prost din clasă,care nici ăla nu învață,i-a pus 7, poate că i-a pus 7 fiindcă face meditații cu ea și o plătește. Dacă nu o să primesc măcar un 10 o să rămân corigentă sad La franceză am 10, 10,4.La engleză am 9, 8,10.La istorie am 10, 4.La fizică am 7, 8,6.La muzică am 10, 10,la materia asta nu mă pot plânge,e cea mai ușoară,la desen tot 10, 10,10 am.La TIC am 10, 9,10.La religie am 10, 10,10.La sport 10, 10,9.Dar la mate,chiar într-o zi m-am gândit să mă omor, să sar de pe bloc.La matematică sunt varză.
Vă rog,aș vrea niște sfaturi,am rugat-o pe sora mea să fac meditații,dar cu ea, trebuie să aștept un an să facă ceva.Iar părinții mei.....Nici nu o să le zic ce note am,au spus că de Crăciun vor să-mi vadă notele... Dacă află ce note am, sigur o să fiu terminată.

2 răspunsuri:
| elena99c a răspuns:

Nu dramatiza situatia. Incearca sa fii mai atenta la ore si roaga un coleg sa te ajute la matematica. Important este ca de acum inainte sa iei note mai mari si sa le indrepti pe cele de acum. Esti in clasa a VI-a, nu trebuie sa dramatizezi asa tare..cand o sa ajungi la liceu si o sa iei 3 de 4 intr-o singura zi ce o sa faci? Straduieste-te sa iei note mai bune de aici inainte, fara sa te omori sau ceva happy. Bafta! Si ai incredere in tine!

| corbulalbrosu a răspuns:

O analiza mai atenta a notelor tale conduce la constatarea ca inveti in salturi, adica dupa o nota buna urmeaza o nota proasta.ti-as recomanda ca dupa o nota buna sa nu te culci pe o ureche cum se spune ci sa inveti exact ca si cum ar urma sa fii ascultata si notata la ora urmatoare.Referitor la matematica se pare ca ai mari lacune si este nevoie de un meditator care sa remedieze situatia (cazul fericit) sau pur si simplu nu o intelegi find o materie abstracta si nu este din vina ta. Consider ca ar fi cazul sa le spui parintilor situatia ta scolara si vor intelege cum este aceasta de fapt deoarece la 7-8 materii ai note foarte bune iar la materiile cu probleme ar fi cazul sa fii ajutata/consiliata eventual meditata.