| SmallBrain a întrebat:

Am intrat in clasa a9a pe stiinte ale naturii in ciuda faptului ca imi place romana(fiind un profil de stiinte exacte). Doamna Profesoara Ne-a zis ca in clasa a9a nu o sa mai facem deloc gramatica,decat literatura.
Problema e ca imi place doar gramatica,literatura nu prea fiindca am problema in a ma exprima, execitile la literatura sunt:descrie sau explica semnificatia etchappy.
Cum pot sa devin bun si la literatura? P.S:daca am gresel gramaticale sunt din cauza ca ma grabesc si nu am timp sa ma verific.

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ma gandesc ca daca e o profesoara buna o sa va dea diferite planuri dupa care sa comentati structuri, semnificatii etc. Urmeaza planul acela si incearca sa te chinui mult pana faci fraza sa sune bine. Fii activ la ore si citeste-ti compozitiile pentru ca profa iti va spune daca e ceva in neregula si unde mai ai de lucrat.
Te-ar ajuta de asemenea si sa citesti mai multe carti, dar carti bune, literatura clasica nu prostiile care se publica acum.

| AC4S4 a răspuns:

Salut!
Ca sa fii bun la romana la literatura, trebuie sa citesti cartile(in primul rand) care ti le da, si sa faci exact dupa modelul dat in clasa. Dai citate din carte in comentarii si argumentari (asa le place profesorilor).
Mie romana invatata la scoala mi se pare mai grea ca matematica, e si mai plictisitoare.

| Radu284 a răspuns:

Ca sa devii bun la litaratura, si totodata sa iti imbunatatesti modul de exprimare. singura metoda e intai sa citesti multe carti (incepe si tu cu chestii mai scurte). In felul asta creierul incepe sa invete moduri noi de exprimare, si posibil vei mai invata cuvinte noi.

Dupa asta (sau concomitent) citeste articole de stiri, pentru ca acolo este un alt tip de exprimare. Si in principiu, ca sa faci un eseu, compunere, whatever, tine cont de urmatoarele 2 lucruri:

1. O compunere trebuie sa aiba 3 parti: introducere, cuprins, incheiere. In introducere trebuie sa il introduci pe cititor in subiectul pe care vrei sa il abordezi. Spui despre ce e vorba, unde si cand se petrece actiune, etc. In cuprins pui restul, iar in incheiere o concluzie.

2. Trebuie sa te pui in locul cititorului si sa te intrebi ce ar vreea el sa afle. Trebuie sa citesti compunerea, sa vezi daca repeti cuvinte, s.a.m.d.

| Hemera a răspuns:

Daca nu iti dai putin interesul nu prea ai cum.
Primul pas, citeste ce ti se da de citit de la scoala pentru a intelege operele mai bine.
Al doilea pas, nu il lua pe nu in brate si pune intrebari.
Nici mie nu mi-a placut literatura taman pana la liceu big grin