Bună!
Specializarea "estetica si igiena corpului omenesc" ( din clasele 9-10 ) DEVINE specializarea "Coafor stilist" ( în clasele 11-12 )!
La profilul "Servicii"/"Coafor stilist" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Matematică!
Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna
* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu
* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".
Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul
Vezi alte detalii în răspunsul pe care ţi l-am dat la cealaltă întrebare...
Toate cele bune!
Estetica si igiena corpului, exista un asa profil? transfera-te, sincer iti spun ca pierzi anii de pomana
Da,exista.Si nu pierzi anii de pomana.E exact la fel ca orice alt profil tehnic turism si alimentatie, economic, etc. doar ca ai alt domeniu. Faci aceleasi materii, regulile si strictetea este aceeasi, de asemenea dai Bac-ul la fel ca orice alt profl tehnic si poti urma o facultate.
Totusi,baiatul are aspiratii mai mari.isi doreste un profil teoretic.
Sunt fata
Te poti transfera, nu te tine nimeni cu forta.Du-te la un profil teoretic, dar nu e cu nimic mai wow, din contra, faci aceleasi lucruri.Eu daca ar fi sa intorc anii as alege tot un profil tehnic, stii sa mai faci altceva in afara de inveti teorie.Alegerea iti apartine.
Buna!
Eu am urmat un astfel de profil.Nu e nici o tragedie.Inveti coafura-frizerie.Te poti axa pe ce doresti coafura la femei, sau frizerie la barbati.Inveti si manichiura clasica, dar nu atat de multa.Inveti foarte multe lucruri despre piele in general, ten, scalp, si despre pigmentii parului.Ai si ore de instruire practica.E un profil frumos, crede-ma, am avut si baieti in clasa.Te poti tunde la cei mari pe gratis, experimentezi ce vrei vopsea, tunsori.Plus ca multe din materiale sunt asigurate de scoala(piepteni, produse se styling, foarfece).La inceput va vor pune sa va cumparati ale voastre proprii, oricum le veti folosi mai multe pe cele de la scoala.Si nu e cum spune SergiuBoss ca pierzi anii de pomana. Faci aceleasi materii ca si la celelalte profile, regulile si strictetea e aceeasi ca si la un profil economic sau turism si alimetatie, doar ca acesta e alt domeniu.Dai Bac-ul la romana, mate si a 3 a proba la alegere dintre economie si geografie.De asemenea, poti urma dupa aceea o facultate care ti-o doresti. Daca nu vrei, la fel, tot bine, ramai cu diploma si o meserie.Sa stii ca se castiga destul de bine in ziua de azi in acest domeniu.Dar daca ai alte aspiratii(gen sa urmezi dupa aceea politehnica sau medicina sau altceva), transfera-te.Totusi,poti incerca, am avut si colegi care au intrat, la fel ca tine, din greseala, si acum sunt foarte pasionati de ceea ce fac.In clasa a 11 a si a 12 a vei face si practica in saloane.
Deci cel mai mult ma voi axa pe coafura? Altceva nu?
Chiar iti doresti sa te faci coafeza?
Sincer, nu. Imi poti spune despre profilul economic, daca stii ceva, te rog? Am de gand sa am transfer.
Sincer,iti pot spune despre profilul teoretic.chiar faci carte
Spune
Nu este asa usor, mai ales daca te duci la un liceu bun.cu toate astea nu sunt copii obositi de etnie specifica, iar orele chiar se fac. unii profesori sunt exigenti, iar tu, copilo va trebui sa te pregatesti si sa inveti.cati de la coafura au luat bac-ul?in schimb 80% din elevii liceelor teoretice l-au luat. uite la mine in liceu am luat toti mai putin unul bac-ul.
anonim_4396 întreabă: