| Claudia28Alina a întrebat:

Bună.
Am nevoie de ajutor va rog mult de tot.

Sunt in primul an de facultate la UBB Litere și am aflat că trebuie să mă las de ia, că să reîncep o alta facultate.
Luna aceasta am aflat că am Epilepsie și Sindromul Aspenger cu care nu-mi pot îndeplini cerințele cursurilor pe care le am.
Oare ce facultate as putea face, fără să mă las iar din cauza a celor 2 boli pe care le am?
Menționez că mi sa specificat că le voi avea tot restul vieții.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu mi-o lua in nume de rau, dar nu cred ca poti face vreo facultate, fiindca nu cred ca vei putea iesi din casa, sa mergi la cursuri si nici la examene, asdar facultatea este exclusa.

Poti incerca sa faci niste cursuri online de programare, contabilitate, design si sa-ti iei niste certificari tot online, pentru munca la domiciliu/remote, ca-n felul asta te vei simti confortabil si nu risti sa faci criza de epilepsie si nici nu te apuca stersul cu boala aspenger.

Din pacate da, aceste doua boli sunt destul de serioase si odata ce s-au declansat le vei avea toata viata. Partea buan este ca le poti tine sub control cu medicatie si fara stres, fiindca atunci se amplifica si poti face crize.

| mODIN a răspuns:

Sper din suflet ca diagnosticul asta a fost dat de un psihiatru calificat, nu de tine insuti sau de vreun prieten care se mai uita pe Youtube la videoclipuri despre asta.

Cel mai bine intreaba-l chiar pe psihiatru! Am aruncat acum un ochii rapid peste cateva informatii despre cele doua si nu prea vad de ce te-ar afecta la litere, dar daca un psihiatru specializat ti-a spus asa, sigur stie el mai bine decat noi, strainii de pe TPU.

| Robert2526 a răspuns:

In februarie 2023 erai la facultate privata la litere dar doreai sa renunti
In martie 2023 erai prin targu mures, la o alta facultate doreai iar sa renunti
in martie 2024 esti la UBB si esti bolnava si renunti.

Epilepsia se asociaza cu tulburari de spectru autist, nu cu sindrom Aspenger, care desi este o forma de autism, nu apare niciodata impreuna cu epilepsia.
Te plictisesti si cauti atentie pe TPU...foarte trist sa stii, mai bine iesi pe afara sau mergi la munca, prinde bine

| TheGentleman a răspuns:

Nu există absolut niciun motiv pentru care, având epilepsie și Asperger să nu poți face vreo facultate și să lucrezi.

Eu am colegi cu epilepsie la serviciu și se descurcă și trăiesc bine mersi.

Nu mai pleca urechea la ce îți spun persoane de 70 de ani care refuză să evolueze și să se educe.

Succes!