anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! am nevoie urgent de un sfat! Mai exact nu stiu daca sa aleg profilul pe care mi l doresc acesta fiind la cel mai prost liceu din orasul meu sau sa aleg un alt profil pe care nu prea il vreau asa de mult insa este la un liceu mai bun. De exemplu eu vreau la stiinte sociale dar media mea imi permite sa intru pe acest profil doar la cel mai prost liceu. De asemenea am si varianta sa merg la turism si alimentatie la un liceu mai bun. Ce ar trebui sa aleg? Pot spune ca ma bate gandul sa merg si la turism si alimentatie

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Mergi la turism daca empatizezi cu științele exacte (mate,fizica,economie etc) și mergi la științe sociale daca te atrag istoria, geografia,limbile străine.
Liceul în sine poate fi cotat prost,dar de fapt lucrurile pot fi subiective,adică alții îl văd bine, alții rău.
Da chiar și așa, daca nu îți place într-un loc, te poți transfera, așa că tine doar de tine sa alegi înțelept!

| LisaJulie a răspuns:

Este cel mai prost liceu dar tu ești compatibil cu științe sociale! Mergi la științe sociale, nu contează la ce liceu termini

| Cipi1212 a răspuns:

Alege ce îți dorești.

| Gg8 a răspuns:

Dacă ai o pasiune puternică pentru științele sociale și te vezi dezvoltându-te în acest domeniu, ar putea fi o idee bună să alegi profilul care îți place, chiar dacă este la un liceu mai slab cotat. Pasiunea ta poate compensa diferența de calitate a școlii
Si dacă simți că mediul de învățare de la un liceu mai bun ar putea să-ți ofere mai multe oportunități, mai mulți profesori de calitate și o pregătire mai solidă pentru viitor, poate ar trebui să iei în considerare turismul și alimentația. Poate nu e prima ta alegere, dar un mediu de învățare de calitate poate face o diferență semnificativă în dezvoltarea ta. Gândește-te la ce oportunități de carieră se deschid în fața ta cu fiecare profil. Dacă științele sociale oferă perspective mai bune pentru ceea ce vrei să faci în viitor, ar putea fi o decizie extraordinara sa urmezi acest profil, alegerea depinde de prioritățile și valorile tale.
In orice caz te poți transfera dacă nu îți place unde te ai dus, așa cum bine știi si tu