Regulile sunt aceleasi pentru toata lumea. Nu ii intereseaza pe ei ce profil ai terminat, vei intra doar pe baza examenului (biologie si chimie).
La unele facultăți intri pe bază de dosar, nota de la bac plus media din liceu, așa-ți rezultă nota ta de admitere/ la alte facultăți contează doar nota de la bac.
La polul opus, sunt facultățile cu examen de admitere, de exemplu Drept, Medicină ( +altele), la care contează doar nota luata la examenul de admitere.
Tu ești la filologie și vrei să dai la medicină. Pentru a intra la medicină, trebuie să iei bac-ul și să dai examenul de admitere.
Buna! Multumesc pentru raspunsul elaborat. As vrea sa mai pun o intrebare: facultatile unde se da doar dosarul/ nota de la bac sunt acelea unde se intra doar cu taxa sau exista asemenea si la buget? Si mi-ai putea da un exemplu, te rog? Daca nu-ti rapesc din timp prea mult, desigur.
Cu drag
Cred că te referi la facultăți private sau de stat
Să știi că sunt și facultăți private, care au locuri la buget.
Uite câteva exemple de facultăți, de stat, unde se intră pe bază de dosar (media generală a examenului de bac. ) :
- Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
-Facultatea de Administrație și Afaceri
-Facultatea de Biologie
-Facultatea de Științe Politice
- Facultatea de Istorie...s-a.m.d ( intră pe site-ul facultății care te interesează, și vezi la admitere... cum stă treaba).
În cadrul acestor facultăți, sunt locul la buget și locuri la taxă ( cu cât ai media de bac mai mare, cu atât șansele tale de a intra la buget sunt mai ridicate).
Admiterea se face pe baza notei din examenul pe care il dai la facultate. Din cate stiu, nota din bac conteaza la repartizare atunci cand sunt aceleasi note. Evident, va fi admis cel cu media in bac mai mare. Insa nu stiu daca se aplica acelasi lucru si daca ai fost la profil uman.