anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,am o intrebare, mama mi-a dat niste informatii despre Muntii Macinului ( am nevoie pentru o compunere ) nelasandu-ma sa caut pe net ca cica sunt false si proaste si mi-a dat dintr-o carte, vreau sa stiu daca sunt corecte :
Muntii Macinului fac parte din promotoriul Dobrogean si anume orogenul dobrogean de nord. Dobrogea de nord este un arogen alpin timpuriu care s-a format acum saisprezece milioane de ani sub denumirea de Muntii Hercinici.Aici sunt zacaminte nemetalifere de tip cadin ca importante cariere de granite si bazalturi.Relieful a rezultat printr-un proces de miscari tectonice si neotectonice. Tipurile de roci au rezultat prin tasare iar Dunarea a adus un pamant galben fertil numit leoss. Substantele minerale utile sunt urmatoarele roci : gresia,cuartul,calcarul, marmure, cuartite, toate siunt exploatate in cariera. Aici in muntii macinului unesco in 1999 a declarat zona : rezervatia biosferei muntii macinului, Aici se gasesc cativa speci rare protejate de lege : stejarul pufos,stejarul brumariu,parul paduret,artarul, ulnul(parca., nu prea inteleg bine ce-am scris laughing ) Arbusti cum ar fi : paducel, porumbar.In pajistile stepice predomina : regara sau negara laughing,colilia,paiusul,coada soricelului,sorgul,pelinita de stepa. Fauna de stepa are rozatoare: popandaul, soarecele de camp, sobolanul cenusiu, soarecele de stepa.Pasarile sunt : potarniche,ciocarlie,dumbravence. Reptilele : serpi,soparle,gusteri si broasca testoasa de uscat.
Va rog inseamna enorm pentru mine,e o compunere f importanta si este pentru maine dimineata, asa ca vor urgent raspunsuri rapide, nu vreau sa pun niste informatii tampite in compunerea mea care nu corespund, deci va rog sa-mi spuneti daca informatiile descriu muntii macinului sau altceva. FUNDA.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda. intrebarea e de vreo saptamana. TICK -TOCK. Unde erati cand aveam nevoie de ajutor? >_>