| BrownyBrown55 a întrebat:

Am o mare rugamite catre voi...eu am lipsit o zi si la fizica s-au explicat experimente iar maine dau test... deci sunt in clasa 6 si sunt la dilatarea corpurilor. Am urmatoarele lucruri de explicat: aplicatii ale fenomenului de dilatare: 1. termometru 2. montarea firelor de telegraf, 3. la montarea sinelor de tren, 4. la podurile metalice, 5. la montarea tevilor, 6. la turnarea dalelor de beton, 7. la fixarea colilor de tabla, 8.

3 răspunsuri:
| QiCKaaTc a răspuns:

Nu gasesti in carte? Eu stiam ca in cartea de fizica lectia incepe astfel: Definitii + ca-ti mai explica profa/profu si dupa experimente...

Răspuns utilizator avertizat
| BrownyBrown55 explică:

Problema e ca nimeni nu raspunde, si am intrebat colegii, adica sem trecut am terminat cu 10 la fizica, dar cum am lipsit nu vreau o nota mica si din cate am auzit la colegi in termometru este (cea rezerva cu mercur, iar cand se dilata urca prin tubul acela, asa putem vedea care e temperatura
, iar la firele de telegraf si la sinele de trentren se lasa spatiu pentru cand se dilata vara, la tevi din cate am auzit sunt prevazute cu bucle...insa nu stiu deloc cum e la podurile metalice, la dalele de beton, la fixarea colilor de tabla, la lamele bimetalice folosite pentru electronice. as vrea sa am in carte, dar nu am la fel ca la ceilalti colegi... adica stiu tot numai aceste aplicatii nu