Pentru că nu se dă asta; eventual poți scrie tu o frază despre relația incipit-final în eseul oricărei opere, dar nu e necesar.
Pardon, în eseul anumitor opere*, că nu-i valabil la toate. Scuze
A doua cerință de la subiectul "Tema și viziunea despre lume" este prezentarea a patru elemente de structură și compoziție semnificative (de ex: relații temporale și spațiale, incipit, final, acțiune registre stilistice, limbajul personajelor etc)
Cum poți să spui că nu se cere așa ceva?
Dar pot sa invat si dupa culegerea roz? La sfarsitul cartii sunt variantele rezolvate deja.
Ți-a dat deja ea răspunsul. Era lesne de înțeles...
Doamne ferește-mă!
Sunteți amuzante amândouă! N-aveți decât să învățați una de la cealaltă.
Om fi amuzante, ce să zic. Era vorba despre cerința de la SIII, că nu este una explicită: „Prezentați în X-Y cuvinte relația dintre incipit și final", așa cum este în cazul temei și viziunii despre lume, a caracterizării unui personaj sau a relației dintre două personaje.
Pe lângă asta, am și spus că poate include în anumite eseuri o frază despre relația incipit-final.
Atitudinea ta de superioritate nu-și are rostul. Chiar dacă într-un dialog există puncte de vedere diferite, nu-i nevoie să te comporți așa.
Eseul de la Ed Delfin (mapa cu cele trei cărti) cuprinde absolut TOT ce iti trebuie pentru subiectul al III-lea de la bacalaureat (context literar, definitii, trasaturi, incipit-final, repere spatiale-temporale etc). La fel și Eseul de la Ed Art (e puțin mai dificilă).
În ambele cărți de eseuri, găsești:
1. tema si viziunea despre lume
2. caracterizarea unui personaj
3. relatia dintre doua personaje
Nu mai ești în clasa a VIII-a să înveți apartenența la specia literară. Tu trebuie să te axezi pe cele spuse de mine, puțin mai sus.
https://www.librariadelfin.ro/......17--i16997
http://www.cartea-mea.ro/......-1--i35232
S-a referit la faptul ca nu imi poate cadea sa comentez :,, Relatia dintre incipit si final" intr-un text.Sa scrie doar asa.
ubox7007 întreabă: