| gingergirl1 a întrebat:

Am o problema! Am inceput sa iau note mici la scoala! crying Bine nu am coborat de nota 5!
Dar pe bune acum, inainte avem note de la 7 in sus! Nu stiu ce se intampla! Nu vreau sa ma creada toti o proasta! Am zis ca ma pun serios pe invatat dar imi trece repede cheful! tongue
Stiti cumva o metoda mai eficienta pentru a retine mai usor ceea ce inveti?happy
Funda!
Stiu ca intrebarea e prosteasca dar...laughing

6 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Incearca sa faci faci invatarura mai interesanta, sa cauti imagini sau alte surse care te pune sa fii mai curioasa si nu te lasa sa-ti distraga nimic atentia cand inveti.
Ia pauze si in acest timp fa ceva exercitii relaxante la aer liber sau in fata geamului deschis ca sa se oxigeneaza creierul apoi sa te apuci din nou. happy

| valentingb a răspuns:

E o intrebare de bun simt, e bine ca iti faci griji. Incearca sa fii atenta la ore, acum ca va trece si 8 martie e timpul sa lasi baietii cu treburile lor si tu sa te concentrezi pe scoala, iar acasa cand inveti, invata. Nu cu muzica, tv, sms-uri, ca stiu si eu cum e, parca inveti mai usor cu muzica in surdina. Nu, nu inveti. Ai o ora -doua in care faci temele si inveti, ei bine, in timpul ala fii consentrata acolo. Vezi ca devii distrasa, mai iesi la aer doua minute, apoi reivii cu forte proaspete, rosie in obraz, pregatita sa inveti tot. happy Este vorba de determinare, si de motivare, singura poti reusi. Invata ce-ti place, si invata si ce nu-ti place, macar pentru examene. Note bune!

| allexya501 a răspuns:

Aceasta este o intrebare la care doar tu iti poti da raspunsul! Daca ai coborat la nota 5 e grav! eu nu am luat o nota sub 9 niciodata. Nu e grav ca iti trece repede cheful de invatat! stiu cum e laughing dar daca iti trece asa repede incearca asta:

Pasul 1 :
Intr-o zi de SAMBATA sau VINERI stai de dimineata pana seara pe acelasi joc.
NOTE: daca stai mult pe acelasi joc, te vei plictisi.
Pasul 2:
Incearca sa stai doar pe acelasi joc mult, mult timp.
NOTE: Cu cat mai mult cu atat mai bine laughing
Pasul 3:
La o ora tarzie, cand te dai de la calculator, iei o carte din care ai de invatat
NOTE: Iti va veni un chef...
Pasul 4:
Incepi sa inveti, deoarece calculatorul (un joc de pe el) iti stimuleaza ''distractia'' iar, cum ar veni, cand incepi sa citesti acea ''stimulare'' scade iar de aceea iti pierzi cheful...
SUCCES mai departe! sper sa iei note mari happy

| Shane a răspuns:

Gandeste-te cand inveti mai bine, cand retii mai bine : seara sau dimineata.
Dupa incearca sa nu ai nimic prin preajma care sa iti distraga atentia..gen calculator aprins, telefon etc.
Incearca sa te autostimulezi..ganedste-te ca dupa ce scapi de invatat ( care dureaza vreo 2 ore maxim, depinde ) esti libera sa faci ce vrei ..sa te joci, sa vorbesti cu prietenii. Si e o senzatie mai placuta daca stii ca nu mai ai nicio grija..ca ai scapat de invatat, teme etc.

| ChicaIdiota a răspuns:

Pai cand te duci la inv. asigura-te ca nimeni nu va intra in locul invataturi.inainte de asta ia-ti un pahar cu apa langa tine pentru a nu iti distrage atentia, uneltele(pixul, creion etc)langa tine, inainte de a inv. tine geamul deschis 30 min.sa fie curat pe masa de lucru.SUCCES happy

| Darywse a răspuns:

Prima data incearca sa mergi prin padure/parcuri sa te oxigenezi eu asa fac si dupa iau niste pastile ''de invatat mai bine'' de cand le-am luat invat de la 5-6 la 8-9 De exp eu iau pe la Aloe Vera/Life Care/ Sau de la farmacie mai ieftine Memo + happy(Pastile) happy