| TheDarkDragon a întrebat:

Am o problema la economie si mie mi se pare ca ar fi gresita, vreau sa aud si parerea altcuiva.Problema spune ca "productia unu bun presupune costuri fixe de 202810 lei si costuri variabile de 640.Firma are incasari cu 30% mai mari decat costul si 70% din cost este profitul." Nu ar trebui sa fie 70% din incasari este profitul?

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E o formulare alambicata dar dacă în costuri este inclus și profitul estimat, atunci poate fi corect

| MihaiNicu23 a răspuns:

In mod clar se refera la legatura directa dintre Venit si Cost Total. P = V - CT

| Lostlyric a răspuns:

Probabil se refera la legatura directa dintre Venit si Cost Total. P = V - CT

| TheDarkDragon explică (pentru Lostlyric):

Pai si ce rost ar mai avea atunci sa scrie ca profitul e de 70%? In cazul asta pot afla profitul prin formula aia cu V-CT

| Lostlyric a răspuns (pentru TheDarkDragon):

Pare ca ar lipsi ceva din enunt. Ce anume trebuie sa afli? Daca te pune sa afli rata rentabilitatii, enuntul este corect. Pentru a afla, exista o legatura stransa intre costul total si profit. R = Pr/CT * 100. Ai profitul, ai costul.

Rata profitului imi trebuie.

Dar rata profitului si rentabilitatii e acelasi lucru, nu?

| Lostlyric a răspuns (pentru TheDarkDragon):

Este un enunt plasat din burta. Dar, ca idee, ti s-a dat mura in gura. Calculezi Cifra de Afaceri si apoi afli rata rentabilitatii/profitului.

| Lostlyric a răspuns:

Da, rata rentabilitatii sau rata profitului; sunt una si aceeasi chestie.