| Andrutsa_5073 a întrebat:

am si eu nevoie de ajutorcrying imi place omana[gramatica] mate, engleza[foarte mult] bio, geograie,. cam astea sunt materiile mele preferate, insa nu stiu la keprofi sa dau...ma andisem sa dau la stiinte sociale bilingv, dar nu se face mate. iar la mate info as fii singura, nici un coleg care sa dea la acelasi profil cu mine. si in plus, e prea multa info si fizica. filologie nu se face mate. dati-mi simie un sfat, va rog. funditabatting eyelashes

Răspuns Câştigător
| Giovanna a răspuns:

Am 25 de ani asa ca eu cred ca iti dau un sfat bun big grin am trecut prin asta, am fost si la profil real si uman. La filo nu prea se face mate, iti spun sincer, in clasa a 12-a nu mai faceam deloc si am fost la cea mai buna clasa, cel mai bun liceu! Este bine sa te gandesti ce vrei sa faci mai incolo. E adevarat ca la mate-info se face extrem de multa fizica, chimie, info si e foarte greu sad gandeste-te ca la info nu faci windows ci faci programare, e extrem de greu, eu ma descurc bine la calculator dar programarea a fost chinul vietii mele, plus dadeam teze din info, fizica, chimie tongue nasol! Dar daca vrei sa continui cu mate, e cea mai buna alegere sau ai putea opta pentru mate-engleza, asa faci si engleza multa! Dar gramatica in liceu nu prea vei mai face nici macar la clasa de filo! Noi faceam doar asa ca o rugam pe profa, se face mai mult vocabular si analiza literara, critica literara. Atat la mate cat si la filo vei face biologie si geografie (cel putin cand eram eu la liceu astea erau materii pentru bac) dar nu la nivel avansat. Acuma nu le poti face toate la nivel avansat, trebuie sa te hotarasti ce iti place mai mult. E foarte important cu ce vrei sa continui, in ce domeniu iti doresti sa lucrezi, ce iti place mai mult sa inveti din toate astea. Poti alege si clasa de bio dar clar nu vei face multa romana, nu se va cere asa mult, engleza nici atat cred ca engleza aveau colegii mei 2 ore pe saptamana. In functie de ce profil alegi, asa vei avea orele, daca mergi la mate, cam 5-6 ore de mate pe saptamana, la romana 5-6 ore de romana pe saptamana (noi aveam si 7), la bio idem. Daca vrei medicina sau profa de bio/chimie mai departe merge bio-chimie, daca vrei info sau stiinte economice merge profil de mate, eu am termint dreptul si mi-a folosit mult profilul de filo-istorie. (am experienta pentru ca in clasa 9 am fost la profil mate-info iar in clasele 10-12 la filo-istorie si am fost printre primii in clasa) Nu te lua neaparat dupa colegi pentru ca iti va parea rau sad alege ce iti place tie pentru ca aceea va fi decizia cu care mergi mai departe in viata, e ca un angajament pe termen lung, oricum pana ajungi in facultate se vor strica si relatiile cu colegii de liceu si vei ramane doar tu cu deciziile tale, cu ce alegi cu aia mergi mai departe.

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca adori gramatica limbii romane atunci invata sa scrii corect pentru ca la teza daca scrii aceleasi prostii ca aici nu treci.

| Xab a răspuns:

La filologie se fac2-3 ore de mate. Deci ar fi ideal.

| M_6963 a răspuns:

Chimie-biologie
este un fel de echilibru
se face si romana, si mate si engleza si bio asa ca te sfatuiesc sa dai acolo. Ș

ceao