| ancaanca2344 a întrebat:

Bună. Am și eu niște probleme. Sunt o persoană cu dizabilități de învățare. Știu să scriu corect, număr, citesc, folosesc telefonul, mă spăl singură, mă îmbrac singură, mă exprim, vorbesc etc. Partea groaznic de grea pentru mine e că pot să înțeleg doar ce văd (cum văd un cal, o vacă), pot să înțeleg stări sau cum se simte cineva (fericire, tristețe), mișcări de oricare (când cineva zâmbește sau e uimit), pot la fel sa înțeleg puține lucruri din psihologie (stări, emoții prin care trec și eu), istorie (pot sa înțeleg doar din imagini cum is in cărți sau pe internet când văd cum se luptau oamenii sau cum se îmbrăcau), geografie (pot sa înțeleg ce s munții, drumuri pentru că le pot vedea in imagini) plus alte domenii și Materii, pot sa înțeleg ce miros, ce gust, ce ating cum pot atinge o mașină sau o cutie. In schimb nu pot sa înțeleg deloc ce nu văd cum văd un animal sau un obiect (nu pot sa înțeleg calcule, matematică deloc, glume, expresii, lumea e mai mult imagini pentru mine, când e vorba să rețin locuri unde să merg mă ajută culorile, formele, semne). Pt calcule încă folosesc calculatorul. Tabla inmultirii, impartirea, calcule simple (8+1, 2+4 doar le am tocit exact ca pe poezie). Ca să pot să mi dau seama stânga și dreapta imi imaginez niște linii ca sa le diferențiez. In viața reală vorbesc destul de mult prin semne, mi-e mai ok in scris pentru că la fel pot să văd cuvintele și pot să recitesc că se vede ca eu is mult mai înceată decat altii de vârsta mea. In vorbire opresc de foarte multe ori oamenii cand e vorba să vorbească cineva cu mine pentru ca nu reușesc să țin pasul deloc cum ce-mi zic sau imi explică. Conștientizez destul de greu probleme, situații, mi-e greu sa-mi dau seama când e ceva grav sau nu. Îs foarte mulți care confundă ce am eu cu alte boli sau chiar mă cred nebună, mă jignesc, mă ia in râs și mi e ff greu. Probleme mari iar am când e vorba să lucrez că sunt foarte înceată și când fac treabă, dar și când e vorba sa înțeleg ce am de făcut. Momentan lucrez in ceva unde pot să văd tot ce am de făcut (fara calcule, teorie). Obosesc foarte repede și am nevoie de pauze destul de des ca să nu cad jos din picioare. Sunt foarte înceată și cand trebuie sa invat si sa înțeleg ceva, dar si cand trebuie sa fac ce am de făcut și mă chinuiesc o groază și cu corpul că obosesc. Așa am fost toată viața, dar nu știu dacă și problemele ca ma mișc foarte încet și ca abia fac față sunt tot din cauza la dizabilitățile de învățare. Mai pateste cineva ca mine? Nu mi-am dat seama că-mi va fi atat de greu acum la varsta mea.
Toti trag de mine ca să termin mai repede ce am de făcut si eu raman in urmă oriunde aș lucra si orice as face. Nu știu ce sa mai fac ma sperie groaznic ce pățesc.
Am pana in 25 ani plus de asta toata lumea imi zice că-s ff tânără si ca de ce așa.
E normal asta?

39 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu este normal, DAR te poti ajuta si singura!
Se spune ca, "Repetarea este mama invatarii", dar LOGICA este poate si mai mare ajutor!
Totul depinde de TINE!
Lasa deoparte iternetul de pe telefon si apuca-te de citit mult!
Incearca sa-ti imaginezi ceea ce ai citit!
Te va ajuta foarte mult!

| ancaanca2344 explică (pentru Bula):

Problema e că eu obosesc si cu restul corpului. Abia dacă ma pot tine pe picioare. Mă sprijine de tot ce gasesc ca sa nu să nu cad.

| Bula a răspuns (pentru ancaanca2344):

Si acest aspect se poate corecta, dar cu mare vointa din partea ta si cu sprijin kinetoterapeutic.

Lucrez pe doar 6 ore. Ce sanse am?

Daca ai VOINTA, atunci ai foarte mari sanse!

Numai daca e gratuit ce zici tu acolo
acum stau la niste rude si ma chinuiesc cu banii
nu le mai convine sa ma tina si mi e greu mai ales cu ce am
toate is pe mine si sunt si terminată?

Totul depinde de TINE si de VOINTA TA!
Suntmulte institutii si fundatii care te pot si ajuta.

| RAY a răspuns (pentru ancaanca2344):

In ce domeniu lucrezi?

| Adry05 a răspuns:

și eu susțin să mergi la medic, poate inițial la un psiholog ca să analize puțin aceste lipsuri pe care le ai, poate nu sunt de fapt reale și au alte cauze (anxietate, blocaje din diverse motive etc) si să te redirectioneze acesta eventual spre un control de specialitate in urma unor teste
să faci teste de adhd de pe site uri precum diva e o glumă proastă

| ancaanca2344 explică (pentru Adry05):

Stiu ce dizabilități de invatare am dar pe langa ele ma chinuiesc sa fac fata sa stau pe picioare. Acum lucrez pe 6 ore dar nici pe 6 ore nu reusesc sa termin treaba deloc cum trebuie. Muncesc altii in locul meu ca sa ma ajute
Is praf. Intrebarea mea e ca nu stiu ce oi face restul vietii. Is foarte mica dar is praf pe tot?

| ancaanca2344 explică (pentru Adry05):

Is terminata in toate partile. ce sa fac?

| Adry05 a răspuns (pentru ancaanca2344):

Ti-am zis deja ce sa faci, nici eu nici alt utilizator de aici (cred) nu suntem experti ca sa-ti dam vreo alta parere decat sa mergi la medic sau sa-ti cauti un job foarte usor

| RAY a răspuns:

Probabil sa ai adhd, vezi de testul diva e gratis pe internet

| ancaanca2344 explică (pentru RAY):

Nu am adhd, e altceva la mine. Problema e că pe lângă asta îs și foarte obosită abia pot să stau pe picioare și să fiu în stare de ceva. Si aici unde Lucrez raman foarte mult în urmă cu ce am de făcut și rămân în urmă oriunde aș lucra. Și sunt foarte foarte înceată?

Foarte somnolent și eu sunt mereu, mereu las totul pe mai târziu

Eu acum stau la niste rude dar nu le mai convine să mă țină și mi or zis să mă descurc de una singură să mi găsesc undeva unde să stau. Eu cu sănătatea is praf nu știu ce să fac mi e sa nu ajung în stradă?

N am cum să mă întrețin cu un salariu doar pe 6 ore?

Mi e frică?

Ce studii ai? Stai Intr un oraș mare?

De ce ți frica?

Mi e frică să nu ajung în stradă.
Abia sunt stare in de mine

Economisește niste banii, cât poți tu, ideea e sa ai in caz de ceva, vezi de consiliere psihologica cu trimitere de la medic, recomand medanima, părinți numai sunt in viața?

Stau la niste rude din cauza lor ca maica mea n a muncit niciodată iar el ce munceste toti ii bea banii
in casa acolo aproape ca ploua s o ales prafu de ea
certuri scandaluri
mor de foame cu ei
maica mea vrea tot eu s o intretin si eu nu stiu ce fac cu mine
la rude nu le convine sa ma tina ca imi zic ca am peste 18 ani si sa ma descurc cu tot
eu lucrez pe doar 6 ore aici mai aproape dar greu fac fata pe 6 ore
si ce lucrez e lejer nu știu ce altceva mai ușor de atât pot să găsesc
tot rămân în urmă și abia ma descurc să stau pe picioare. daca car o găleată cu apă și aia ma doboara. Ma chinuiesc cu dizabilitățile mele de învățare dar mă chinuiesc și cu restul corpului nu mai ține nici una nici alta. acolo să mă duc înapoi mor de foame cu ei ce să fac?

Nu,nu e o soluție, câștigi macar salariul minim pe economie?

1650 iau doar pe 6 ore
ca nu is pe 8 ore?
mor de foame cu ăia

De acord cu tine, ce calificare, studii ai?

Abia fac 20. ce studii sa am?

Trebuie sa vezi de o calificare, vei avea un salariu mai mare

Ce calificare? Pe langa dizabilitățile de învățare ale mele foarte mult Abia ma chinuiesc sa pot sta in picioare. De mers merg foarte tare șchiopatand, amețesc, raman in urmă cu tot ce trebuie sa fac. Toți trag la mine la lucru ca să îmi fac treaba mai repede dar rămân foarte multe in urmă și muncesc alții o groază de mult după mine. Ma chinuiesc și cu mintea și cu corpul?

Trebuie urgent făcute analizele de sânge, mers la un psihiatru

Am fost la doctori cu gramada. Mi am facut analize la sange la toate, tot de la doctori stiu si de dizabilitatile mele de invatare, nu am zis eu de la mine de ele. Despre tot ce am scris am fost la doctori.Așa s de cand mă stiu dar problema e că am întrebat pe oricine despre problema asta oboseală sau nu știu cum să i zic și mai ales doctorii dar mi-a zis că e normal să fiu așa dar nu stiu ce e normal asa terminată. Toată viața eu n am fost buna mai de nimic nu am avut putere să stau pe picioare. Am fost copilul ăla fără energie fără nimic
plâng când mă văd în ce hal îs

| ancaanca2344 explică (pentru ancaanca2344):

Dar nu știu ce e normal să fiu așa terminată și fără putere în mine deloc

Cum eram la 7-8 ani exact așa sunt si acum. Mă gândeam că poate vine și de la dizabilitățile mele de învățare

Tot ce știu e ca niciodată n am fost ca cineva de vârsta mea și nici acum nu îs că cineva de vârsta mea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Normal nu, dar:
1. Te exprimi FOARTE BINE in scris. Deja asta te face mai buna decat cel putin trei sferturi din cei din jurul tau!
2. Nu ai zis absolut nimic de analize. Mergi musai la medic. Nu stiu in ce masura e ceva neurologic care nu poate fi tratat si in ce masura o fi vreo carenta de minerale/vitamine/hormoni care poate fi remediata.

| milliongirl a răspuns:

Bună
Am avut aceeasi problema.
Deci : cand vezi vaca poti cand auzi cuvantul nu.
Problema e ca : tu nu-ti gandesti definitia cuvantului.
ai auzit vaca da? vaca e? chestia aia de pe camp de la tara.
si mai simplu : eu ma gandesc la momente cand le-am vazut.
Aud... camilă si o caut in amintiri : am vazut asta cand m-am uitat pe Youtube.
Succes

| ioan18 a răspuns:

Eu nu am pățit dar și pe mine de multe ori toate mă dau peste cap încât prefer să mă liniștesc și sa las toate să meargă cum se poate. Vezi asta ca pe un avantaj, poate astfel te stresezi mai puțin și cred că ești mai liniștită. Cât despre cei din jur, trebuie sa te înțeleagă că ai niște limite, nu poți face toate lucrurile odată și să te aprecieze pentru faptul că îți dai interesul. Cred că ești harnică, deci vrei să faci ceva, doar că problemele acestea chiar dacă nu dispar acum trebuiesc luate în considerare și sa faci ceea ce poți, cum poți, pentru a fi mulțumită de tine happy

| ancaanca2344 explică (pentru ioan18):

Am zis in postare ca si pe 6 ore doar ma chinuiesc sa ma intretin cat de cat
obosesc prea repede de abia stau pe picioare
ma sprijin de toate alea sa nu cad si raman in urma cu treaba muncesc ceilalți dupa mine
is praf si cu mintea si cu corpu
Ce sa fac? ma chinuiesc si cu dizabilitățile de învățare si cu corpu cu oboseala asta grava sau cum sa-i zic
is mai inceata si decat o femeie de 60 ani?

| ancaanca2344 explică (pentru ioan18):

Am scris si n postare despre asta dar nu înțeleg de ce nimeni nu a înțeles
n am mereu timp sa raspund la fiecare comentariu cu ce am nevoie de fapt
n am scris bine? am scris gresit?