anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

am si eu o dilema si sper sa pot gasi un raspuns. Am 19 ani si sunt la facultate. Problema e ca nu vreau asta dar nu am curaj sa-i spun la mama. Mama mi-a spus ca daca nu-mi place facultatea asta sa-i zic si sa ma duc la alta facultate dar problema e ca nu vreau nici o facultate! Daca ii zic ca nu vreau sa merg la facultatea asta, mama o sa ma intrebe:"Da la care vrei?", si eu nu am curaj sa raspuns:"La nici una!".

La inceput parintii mei voiau sa ma trimita la medicina, nu stiu cum de am reusit sa-i conving s-o lase balta, nu voiam sa merg acolo. Adevarul e ca nu voiam sa merg la nici o facultate dar am acceptat sa ma duc la UBB la biologie pana la urma numai ca sa inchid gura parintilor. Dar nu mai suport! E stresant la maxim!

Nu-mi place deloc dar cum sa-i spun asta la mama? Dupa ce i-am spus ca nu vreau sa merg la medicina, acum sa-i spun ca nu vreau nici biologie? Mai ales ca sunt la taxa, deci parintii platesc pentru facultatea mea, deci va dati seama, s-ar enerva daca ar stii ca nu vreau sa merg, asta insemnand ca au dat banii degeaba.

Pur si simplu n-am curaj sa-i zic:"mama, nu vreau facultate!".Nu pot, nu stiu de ce dar nu pot spune asta. Mai ales ca n-am chef sa ascult o morala de 15 ore de la mama despre cat de "importanta" e facultatea, bla, bla, bla. N-am chef de morale dar adevarul e ca nu mai am chef de invatat. Deja din liceu nu mai voiam sa invat, dar totusi am facut-o pentru ca stiam ca de BAC am nevoie. Dar facultatea nu e obligatorie.

Eu imi doresc sa muncesc, sa am o slujba cinstita si sa castig destul cat sa pot trai decent. Atat vreau, nu-mi trebuie joburi de milioane, nu ma intereseaza banii.

Mai e putin si vine sesiunea de examene si mi groaza de ea. Mi se face rau numai cand ma gandesc ca trebuie sa ma apuc sa invat la niste materii pentru ca n-am nici o picatura de pasiune.

Nu stiu cum sa-i spun la mama. AJUTOR? Multumesc.

DAU FUNDA!

PS: Va rog, doresc raspunsuri serioase, N-AM CHEF DE MIŞTO

46 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Problema este ca dupa ce te vei izbi de situatii dificile specifice vietii vei dori sa urmezi o facultate.Deocamdata prezinta-te la sesiune si in peroioada de vacanta ia-ti un serviciu ca sa vezi de ce esti in stare.S-ar putea ca in anii urmatori sa-ti placa facultatea aleasa si sa devii chiar performant. Succes.

| mgtow a răspuns:

Te va certa oricum, trebuie sa inteleaga ca ti s-a acrit de scoala si cu asta istoria e terminata, poti face o postliceala ca e mai usoara si asa nici bacu nu iti aduce un salariu bun in RO.

| MihaelaDart a răspuns:

Oricum in facultate nu poti compara cu liceul. Gandeste-te de 1000 de ori de alegerea pe care o faci sa nu regreti dupa. Intr-adevar, facultatea se face la orice varsta, dar cand e sa-ti cauti un job si va fi sa aiba importanta angajarea ta cu absolvirea unei facultati, nu crezi ca o sa-ti para rau!?
Cred ca te panichezi pe seama examenelor care sunt, mai bine ia vitamine si consulta un psiholog iti va fi bine pentru linistea ta.

Reactii pozitive din partea a lor tai nu cred ca vei avea parte, poate ca iti vor spune direct daca nici una nici alta nu vrei, hai sa te vad cu un loc de munca pe care tu banuiesc ca nu il ai!

Cautati un loc de munca si apoi renunta la facultate, macar sa-i spui mamei tale atunci "stii mama, eu nu sunt facut pentru facultate, imi place munca... si am deja un job bine platit"... sa vezi ca atunci ca parintii tai nu vor reactiona ciudat, stiind ca tu deja lucrezi.

Poti ingheta anul si in acest timp cand mergi la job poate ca te vei gandi in privinta facultatii... Altii spun ca daca ai facultate e la fel ca unul cu liceu, nu fi sigur de asta... ca totul depinde de domeniul in care lucrezi si daca vei vrea sa mergi in strainatate poate ca acea licenta si diploma de facultate iti vor fi de folos pentru angajare!

Toti ne-am panicat de invatat, dar am trecut cu bine si de facultate... si eu cazusem in depresie ca nu mai suport sa invat iar si iar, eram prea full cu materii, dar am analizat totul am pus cap-coada si am reusit sa termin facultatea cu bine.

Fruntea sus!

P.S In viata te vei lovi de multe unde vei trebui sa inveti!winking

| MihaelaDart a răspuns:

Poti sa ai o gandire pozitiva daca si vrei!

Poti sa-ti spui in mintea ta "daca alti au reusit pot sa fac si eu inzecit".
Sincer si mie nu mi-au placut anumite munci si tot le-am facut de nevoie, ca fara ele as fi ajuns la sapa de lemn.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asa de curiozitate ce ai vrea sa muncesti? crezi ca ai atat de multe posibilitati doar cu bacul? Crezi ca in ziua de azi poti trai decent dintr un salariu de necalificat?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Pai vanzatoare la ceva magazin de haine/alimante, sau chelnerita pe la restaurant...nu stiu da sigur e ceva, sunt oameni in lumea asta care au reusit sa aiba un job si fara facultate, cum am mai spus si inainte, nu-mi trebuie salar de milioane de euro

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Salariu de vanzatoare iti aduce un trai la limita, adica iti platesti facturile si ceva de mancare, cam atat. Nu iti doresti de la viata asta nimic mai mult? sa iti permiti o vancata, sa vizitezi o tara, sa iti cumperi o masina, o casa, sa iti permiti sa mananci la un restaurant?

Pai majoriatea lucrurilor pe care le doresc le pot obtine pe gratis, sper exemplu: vreau sa invat limibi straine( pot face asta pe gratis de pe internet) vreau sa ma uit la filme (exista youtube gratis) ascult muzica (youutbe), imi place sa desenez si vreau sa invat asta(exista tone de tutoriale gratis pe net) deci cam toate hobbyurile pot fi facute gratis si atata timp cat pot face ce-mi place sunt fericita. Masina nu vreau, casa am deja (vreau sa raman in casa parintilor si dupa ce mor ei) de ce sa ma duc la restaurant sa mananc daca pot sa-mi gatesc acasa singura

De admirat simplitatea cu care vrei tu sa traiesti, dar gandirea ta pare mai mult a unui copil de 14 ani nu a unei femei de 19-20.

youtube nu e gratis, costa abonamentul la net. vrei sa traiesti mereu in casa parintilor? poate ei mai traiesc 60 ani inca... ce faci astepti sa moara ei sa ai o casa si o familie? Daca iti place sa desenezi de ce nu ai ales o facultate de arte?

Poate intr-o zi ai sa ai 2 copii care o sa vrea haine pentru la scoala si bicicleta si sa mearga in tabara si sa se duca la teatru... crezi ca o sa fii in stare sa le oferi tot ce vor avea nevoie? crezi ca atunci nu vei regreta ca nu ai vrut mai mult de la viata si de la tine?

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Spunele sa iti cumpere o autoutilitara sa faci transport de marfa cu ea, soferia e meserie buna si nu necesita studii deloc.

Abonamentul la net intr-adevar nu e gratis dar nu costa mult, atata pot sa-mi permit. Da ce are daca vreau sa raman in casa parintilor? Nu ma deranjeaza ca doar sunt parintii mei, de ce n-as vrea sa stau cu ei.

Propria familie? Eu nu ma gandesc la asa ceva. Nu am chef de baieti ca alte fete. De copii nici nu mai vorbesc, daca nu ma casatoresc, nici copii nu fac, ca doar nu sunt t**** ca alte fete sa fac copii in afara casatoriei.

PS: Nu m-am dus la facultate de arte pentru ca am terminat liceu real stiinte ale naturii deci habar n-am de teoria si educatie plastica. Ca sa intrii la facultatea de arte trebuie sa stii mai mult decat doar desen, trebuie sa stii si ceva teorie plastica bla bla, stii tu, ca la orice materie, nu e destul doar pura practica. De unde sa fac eu rost de teorii? In liceu la ora de desen profa pierdea vremea cu noi deci iti dai seama ce sanse "mari" am eu sa trec de admiterea la facultatea de arte.

Pai uite... asa poti sa le spui si parintilor, ca nu vrei sa faci nimic in viata si sa locuiesti mereu cu ei... nu vrei familie, nu vrei viitor si poate te inteleg de ce vrei sa renunti la facultate

A pai nu-i usor, mai ales ca mama viseaza sa ma vada mireasa rolling on the floor

Apropo, am uitat sa mentionez un lucru. Daca ar fi totusi sa termin facultatea, cine-mi garanteaza ca o sa ma angajeze cineva? Eu mi-am imaginat urmatoarea situatie:
Termin facultatea si ma duc la interviu cu angajatorul. Mai mult ca sigur, printre altele, angajatorul ma va intreba:"De ce doresti sa lucrezi cu noi? Ce te pasioneaza la acest job?"
Si eu ce sa zic? :"A pai, domnule, eu am facut facultatea pentru ca asa au vrut parintii, n-am pasiune dar acum vreau sa ma angajez numai pentru ca am nevoie de bani ca sa traiesc." Crezi ca ma va angaja cineva daca zic asta? rolling on the floor
Apoi, daca spun: "domnule, doresc din toata inima sa lucrez aici, imi place foarte mult..." asta insemnaca ca il mint si pe angajator si ma mint si pe mine. Deci, dupa parerea ta, daca ce-ar trebui sa raspund la intrebarea aia?

| MihaelaDart a răspuns (pentru anonim_4396):

La ce raspunsuri dai la fiecare care te sfatuiesc spre bine, tu le cunosti pe toate. Daca exista atatea pe internet de ce nu le-ai facut pana acum?

Sa-ti spun ceva, ca nu tot ce zboara se poate invata, asta trebuie sa o faci cu un profesor sa inveti trucurile vietii, caci nici parintii tai nu au pregatirea tuturor ce ne inconjoara, ei vor sa fie protectori si sa te vada cu o viata buna.

A fi bucatar/ospatar sau vanzatoare sincer cu un salariu de 700 lei pe luna nu vei putea trai! Intre timp vei cunoaste un baiat, iti vei face o familie si apar copiii, ce vei face? Ii cresti cu bani la limita? cand nici o luna nu poti depasi cu acesti bani? Gandesti infantil. Nici nu spui ca ai 19-20 de ani.
Nu fi atat de sigura cu a ramane in casa parintilor tai, nu stii nimic ce-ti serveste viata, cum destinul tau se schimba la 180 de grade si cand v-a trebui sa o iei de la zero.

| anonim_4396 explică (pentru MihaelaDart):

De ce toata lumea vorbeste de familie/copii? Se vede ca nimeni nu citeste toate raspunsurile mele, citeste numai ce-am scris la inceput. Du-te si uita-te la unul din mesajele mele si vezi c-am scris ca n-am chef de baieti, deci nu-i sigur ca vreau casatorie/familie/copii.

Am citit tot de aici, stai fara grija.
Nu spune NU pana nu stii cum va fi viata ta. Acum esti mica, vom vorbi cand vei fi la varsta de 30 de ani sa vedem ce gandire vei avea atunci.

Si mai e o chestie. Parintii ma streseaza sa iau si note mari ca de, nu le ajunge numai sa trec. Macar de m-ar lasa in pace sa iau 5 ca doar e nota de trecere, nu? Dar nu, ca lor le trebuie si nota mare, prea multe pretentii nu crezi?

La note, te straduiesti sa iei cat reusesti. da nota de trecere e 5, desi poti sa iei vitamine inainte de examene sa te concentrezi mai bine.

Imi aduc aminte ca metoda mea de memorare era sa imi transcriu cursurile pe alte caiete sa imi fac rezumat din ele si asa invam mai usor dupa ele.

daca parintii te streseaza cu asta, le mai poti spune in glume... daca nu ai o singura restanta nu te numesti student laughing

Prezentele conteaza pe toti anii de studii foarte mult la licenta, poti beneficia de un punct la nota de la examen.

Cu prezentele stai calma, ca n-am probleme, ma duc la cursuri/seminarii, nu asta e problema. Dar nu reusesc sa invat pentru ca nu-mi place. De multe ori citesc o lectie de 50 de ori si tot n-o stiu din simplul motiv ca imi vine rau de la materie laughing

Vitaminele nu merg, crezi ca n-am incercat?

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ti se spune degeaba ca gandesti infantil, ti se spune asta fiindca nu vezi la 2 metrii in fata. Gandesti doar pe moment fara a avea macar structurata o schema a viitorului in cap, schema ce presupune mai multe variabile. Poate ca parintii tai nu mai au bani sa te intretina peste cativa ani, ti-ai pus problema asta? De dat afara din casa probabil nu te vor da niciodata dar ce te faci dupa ce ei nu vor mai fi? Sau se vor imbolnavi (cum se imbolnaveste toata lumea dupa o anumita varsta) si mare parte din bani vor merge catre plata serviciilor medicale si medicamente? Daca isi pierde vreunu serviciu? Cum te vei intretine? Salariu unui absolvent de liceu nu va fi niciodata mai mare decat salariu mediu pe economie, si asta in cel mai bun caz posibil. Nu vei avea bani sa-ti platesti nici darile, daramite mancarea (nici de gatit nu vei putea gatii fiindca si treaba asta presupune sa ai niste materii prime pe care sa le gatesti iar carnea este foarte scumpa, legumele se scumpesc pe zi ce trece s.a.m.d)

Pune mana si invata o meserie atunci... Fa-te electrician, zidar, zugrav, instalator, etc (exista cursuri pentru toate astea) fii buna in ceea ce faci ca sa-ti faci clienti si apoi lucreaza pe cont propriu fara niciun sef (fii libera profesionista)

| anonim_4396 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Eu am vrut sa merg la postliceala ca sa ma fac asistenta medicala sau de farmacie, da nu, ca mamei mele ii trebuia neaparat facultate. Sunt de acord sa fac cursuri/postliceale ca alea nu-s chiar asa grele da nu vor parintii din astea ca cica nu-s bune.

Uite cateva sfaturi pentru memorie http://www.sfatulmedicului.ro/......riei_11148

Ajuta si vitaminele daca sunt folosite corect printr-o alimentatie sanatoasa si o minte pozitiva.

fa-ti un set de analize de sange prin medicul de familie si el iti va recomanda dupa rezultatele pe care le ai.

tu de fel esti prea capoasa si incapatanata, o tii numai pe a ta si nu accepti nici un sfat extern cat nici de la parinti. Ceea ce spui tu, asa sa ramane!

Asa ai lasat impresia in toata discutia.

Uite cateva sfaturi pentru memorie http://www.sfatulmedicului.ro/......riei_11148

Ajuta si vitaminele daca sunt folosite corect printr-o alimentatie sanatoasa si o minte pozitiva.

fa-ti un set de analize de sange prin medicul de familie si el iti va recomanda dupa rezultatele pe care le ai.

tu de fel esti prea capoasa si incapatanata, o tii numai pe a ta si nu accepti nici un sfat extern cat nici de la parinti. Ceea ce spui tu, asa sa ramane!

Asa ai lasat impresia in toata discutia.

Alimentatie sanatoasa am, singura problema e atitudinea. Stiu ca-s negativa, asa-s eu din fire da nu reusesc sa fiu pozitiva cand trebuie sa fac ceva in sila.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Spune-i lu maica-ta ca nu te duce capu sa faci o facultate si vrei sa faci o postliceala sau un curs de specializare. Daca nu poti sa o faci n-are cum s-o faca ea in locul tau, va trebui sa accepte situatia.

| anonim_4396 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Pai asta incerc dar nu e usor, mama ma crede geniu numai pentru ca in scoala generala aveam note mari si eram premianta si acum crede ca si la facultate pot face asta dar nu e asa. Nu se compara materia din scoala generala cu cea din facultate dar mama nu intelege asta laughing

| MihaelaDart a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Si la postliceala sau cursuri de specialitate trebuie sa invete... ii ceri prea multe! La matura sau la spalat vase, lucruri unde nu se cere carte si pe un salariu de tot plansul.
Va regreta peste 5-10 ani de mintea pe care o acum.
Din greseli totul se invata.

Si la postliceale/cursuri se invata dar cantitatea de materie difera. Stiu asta de la o colega de liceu, ea merge la postliceala de asistenta de farmacie si mi-o zis cum e acolo. Categoric nu e la fel de stresata ca mine si sigur n-a cazut in depresii cum am cazut eu.

In fine, uita-te la unul din mesajele mele mai jos, am scris ca nu renunt inca la facultate dar nici n-o sa ma deranjez sa iau note mari, daca iau note de trecere e bine si cu asta basta.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

In Romania nici cu 2 facultati la activ nu ai cum sa traiesti decent. In momentu de fata, salariu mediu pe economie e undeva la 1400-1500 RON iar ca sa traiesti decent ai nevoie de macar 2000. Mai incolo o sa fie si mai rau fiindca tara asta merge spre mai rau nu spre mai bine. Cu alte cuvinte, nici daca faci facultate nu ai nicio garantie asupra viitorului, fara esti carne de tun.

| redmonster777 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Știu ca au trecut 8 ani dar am dat peste intrebarea asta și n am putut sa nu rad de gândirea ta. În primul rand, e imposibil sa nu trăiești decent cu o facultate în România, ba chiar e imposibil sa nu ai peste 3500 de ron as zice(asta dacă ai făcut o facultate CA LUMEA nu una super ușoară care e nefolositoare și necăutară, de la care ai job doar la mc). Mi se pare amuzant când vad oameni ca tine când știu ca la mine la politehnica aproape toată lumea intra in domeniu, fiind angajați din facultate chiar, și majoritatea au 4000 de lei primul salar full time, în 2 ani trec de mia de euro. Dar na, cine vrea filozofie, psihologie, economie, normal ca moare de foame, ca au vrut o facultate fancy care sa fie super ușoară, și chiar și așa, doar dacă ești extrem de imbecil lucrezi pe sub 2500 de lei cu facultate, oricare ai terminat.

În al doilea rand, cine ți a zis ție ca merge țară din rău în mai rău? Uita te pe statistici, vezi economia, vezi produsul intern brut, vezi produsul intern brut pe cap de locuitor, vezi indexul de dezvoltare umană. Urasc când vine unul ca tine care arunca cu noroi în România chit țara merge doar în sus din toate punctele de vedere. Efectiv nimic nu va poate mulțimi, vreți peste noapte sa aveți salar ca în Franța, Anglia, Germania, care au exploatat alte țări asiatice și africane și au furat de le-a ieșit pe ochi. Nu se poate asa coane. Suntem în sec. 21, nu mai prăduim alte țări, nu mai avem imperii. În loc sa va simțiți bine ca țară voastră are un boom economic deceniul ăsta, în mod cinstit, când restul stagneaza, voi aruncați cu rahat, ca doar atâta știe romanul sa facă. "IzvorulDeIntelepciune", nume ironic.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ca sa nu mai zic ca nimeni nu te angajeaza la varsta ta doar cu BAC-ul, nu are ce face cu tine. Poate doar sa speli podele... Angajatorii isi dau seama imediat ce fel de om esti si chiar daca i-ai pacalit la interviu zbori imediat daca nu muncesti pe branci. Si crede-ma, la munca este mult mai greu ca la facultate, cam de 10 ori. Iar raspunderea este mult mai mare. Eu in locul tau n-as stii cum sa fac pe dracu in 4 sa iau bursa, poate poate m-o vedea careva si m-o angaja pe un salariu care sa-mi permita un trai decent in Romania. Iti spune asta cineva care munceste de la varsta de 20 de ani si care face si facultate.

| Duucu a răspuns:

Știai că cei care curăță toalete au minim 12 clase?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai de ales, înveți încă pentru vreo 4 ani materii care te distrug psihic, ori rabzi 15 ore de trăncăneală.
La început de liceu și eu am ieșit de pe brazdă, n-aveam chef de nimic, încă un pas și mă apucam de droguri. Mi-era și mie teamă să le spun alor mei că prea mi-o trag profii în coaste. Absentasei de vreo lună...nu mă găseai nici la școală, nici acasă. Făcusei o criză, au țipat la mine, a urmat o păruială din partea tuturor, nu ne-am vorbit câteva zile, da la sfârșit au cedat. Nu-mi mai cereau să le aduc note mari. Vrusei să abandonez studiile, dar am cedat și eu la urmă, așa, de florile cucului.
Să fac o concluzie: Spui ce ai pe suflet, înduri, te bucuri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si ce ai fi vrut? Facultatile nu-s ca-n filme. Trebuie sa muncesti in viata ca sa iti fie bine si nu totul e mereu placut. Crezi ca ne place noua celorlalti sa avem responsabilitati pe cap? N-ai ce sa faci! Toata lumea e prinsa in trenul asta. Mai tarziu te vei arde mai rau cu lejeritatea de care vrei tu sa ai parte asteptand sa-ti pice ceva din cer.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai atitudine pozitiva, aia e cam greu, stiu foarte bine ca si asta e unul din motivele pentru ca nu reusesc sa retin lectiile. Dar nu e usor sa fii pozitiva/fericita cand faci ceva ce nu te satisface.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In fine, inca nu renunt la facultate, m-am gandit sa continui, si o sa incerc sa ignor pretentiile parintilor, daca iau 5 si trec sunt multumita si gata.

La urma urmei, chiar nu imi pasa cu ce nota termin facultatea, numai s-o termin si sa scap de ea. Deci voi continua dar nu ma voi deranja sa am 10 pe linie.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, aveam nevoie si eu sa ma descarc si n-aveam pe cine laughing

| iflirius a răspuns:

La urma urmei nu o să poți sta cu părinții toată viața, așa că explică-le că ai o vârstă la care poți lua și tu decizii serioase și că știi ce e cel mai bine pentru tine.
N-are cum să nu înțeleagă că te distruge psihic și că sănătatea e mai importantă decât o facultate.
Asumă-ți riscul și spune-i, în cel mai rău caz o să se supere și nu o să mai vorbească cu tine vreo 2 zile, dar îi va trece și se va obișnui cu ideea, nu e o catastrofă acum.

| EdyFcsb a răspuns:

Pai spune sa nu mai plateasca sa te scoata din celula aia si ca nu vrei...

| Tito97 a răspuns:

Nici Gates nu a terminat facultatea, a stat doi ani, a acumulat ce l-a interesat și apoi a fondat Microsoft. Adevărul e că sistemul te face mega-doxă sclavul ultracompetent pentru ce?, pentru 1000 de lei în plus leafă? Nu merită! E realitatea în care trăim, trag unii că descreierații crezând că fac ceva deosebit ieșind șefi de promoție ca la absolvire să le fugă pământul de sub picioare când constată că nu ai angajează nici dracu, ba mai mult în continuare depind de părinți. Sistemul nu te învață cum să concepi lucruri, să-ți faci micul tău business, ei te vor slugă obedientă la care să îi arunce din când în când firimituri.

| XRaXD a răspuns:

E viata ta. Si daca vei ajunge la 23 de ani sa te angajezi si nu iti place locul de munca ce vei face? Faci alta facultate? Daca esti baiat ai incredere in tine si spune-le ca nu vrei la facultate, dar daca esti fata nu stiu ce sa le spui.laughing Dar gandeste-te daca nu vrei la facultate trebuie sa muncesti. Iti dau un sfat intai gaseste un loc de munca nu semnezi nimic, apoi vorbesti cu parintii despre asta poate vor fi de acord. Mult succes!

| anonim_4396 explică (pentru XRaXD):

Sunt fata, n-ai vazut numele meu? Maria. Pai m-am gandit la posibilitatea asta; fac facultate si apoi ma trezesc ca nu-mi place slujba laughing dar n-am ce face. Nu prea exista facultati pentru ce-mi place mie deci trebuie sa fac una care nu-mi place si apoi vad eu ce loc de munca gasesc.

Oricum nu zice nimeni ca daca termin o facultate trebui neaparat sa lucrez in domeniu, multi absolventi lucreaza intr-un domeniu total diferit de cel studiat in facultate. Deci, daca chiar nu-mi place, pot termina facultatea si apoi sa vand pizza rolling on the floorrolling on the floor

| Bossu98 a răspuns:

Eu zic sa ii spui cumva mamei tale cu toata groaza, decat sa faci atata facultate si sa nu iti fie de folos si sa mai bage si bani in tine si tot sa nu ai job de milioane apoi atunci vezi tu morale. big grin

| anarahela a răspuns:

Uie ce zic: nu renunta! Cand o sa fii mai mare si o sa ai copii, familie o sa iti doresti mai mult. Nu cred ca e o idee buna sa renunti, lupta cativa ani ca mai apoi sa realizezi cu satisfactie ca esti si tu un om cult. Nu zic ca nu esti cult, doar ca o sa stii mai multe dupa aia...Haide nu e asa greu! Stiu ca e stres, oboseala, si plictiseala dar ia un supliment alimentar natural care sa te ajute, ia o pauza eventual de o saptamana, doua undeva la tara sau la munte, fa ce iti place o saptamana, dar nu renunta definitiv la facultate. La un moment dat o sa vrei mai mult de la tine si o sa iti para rau ca ai renuntat!
Sper sa iti schimb ideeawinking

| Cleverbotox a răspuns:

Hey! Deci fa-ti curaj sa ii spui mamei tale! Spune-i ca iti ceri scuze ca ii vei spune asta dar nu poti sta la facultate, deoarece (si spui motivele tale)
Sa nu crezi ca te iau a misto dar alta metoda este (am incercat-o si eu) sa ii lasi un biletel (eu i-am lasat pe WC, pe tableta, pe telefon, pe cutia de tampoane, pe dekstop... sper ca te-am ajutat