| leopardul12 a întrebat:

am si eu o intrebare... ce semnifica plusul in urmatorul exemplu -10-(+6)=?

P. S. : spuneti-mi va rog metoda! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| rby07 a răspuns:

Deci ca idee daca tot ajuti omul ai grija ce scrii...-10-6 niciodata nu o sa fie 16 poate -16 laughing da in fine...ideea e in urmatoare minusul in fata parantezei schimba semnul deci plus 6 devine -6 si o sa ai -10-6=-16 pentru ca daca iti imaginezi o axa a numerelor atunci cand scazi te duci catre minus infinit iar cand aduni catre plus infinit idiferent de valoare cifrelor fie ea pozitiva sau negativa deci din -10 daca scazi -6 te duci spre minus infinit la -16 daca la -10 aduni 6 te duci catre plus infinit patru valori si ajungi la -4 sper ca ai inteles

3 răspunsuri:
| Schizophrenic a răspuns:

Cred ca glumesti!

| Omniscient a răspuns:

-10-(+6) e aceeasi chestie cu -10-6=-16 si valorile negative se aduna la fel ca cele pozitive daca era -(-6) minusurile se anulau reciproc rezultand +6, daca erau +(+6) rezulta tot +6 si daca era +(-6) rezulta -6 sper sa te fi ajutat

| LifeIsComplicate a răspuns:

Acel plus semnifica semnul cifei 6 ( un numar avand un semn algebric negativ sau poztiv) exemplul tau este echivalent cu -10-6=16

| rby07 a răspuns (pentru LifeIsComplicate):

Deci ca idee daca tot ajuti omul ai grija ce scrii...-10-6 niciodata nu o sa fie 16 poate -16 laughing da in fine...ideea e in urmatoare minusul in fata parantezei schimba semnul deci plus 6 devine -6 si o sa ai -10-6=-16 pentru ca daca iti imaginezi o axa a numerelor atunci cand scazi te duci catre minus infinit iar cand aduni catre plus infinit idiferent de valoare cifrelor fie ea pozitiva sau negativa deci din -10 daca scazi -6 te duci spre minus infinit la -16 daca la -10 aduni 6 te duci catre plus infinit patru valori si ajungi la -4 sper ca ai inteles