| Hiroomi a întrebat:

am si eu o intrebare, sper da raspundeti.
Mama vrea sa plece in Italia si mi-a zis daca sa ma duc cu ea, ei bine acum vine problema, eu sunt clasa a 8-a mai e putin pana la examene, daca vreau sa ma duc acolo la liceu am nevoie de diploma ceva de aici? Faza e ca nu vreau sa stau pana dau examenele, e vreo problemă? Am nevoie de ele in Italia?

12 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Pentru absolventii 2017 de invatamant gimnazial se elibereaza :
*o diploma de absolvire
* un portofoliu educational
*foaia matricola(clasele 1-8)
Vezi, in link, actele de studii care se vor elibera absolventilor invatamantului preuniversitar promotia 2017:http://www.isjbacau.ro/......motia-2017

Daca vei pleca in Italia, este bine sa te "inarmezi" cu toate cele trei acte de studii(diploma de absolvire, portofoliu si foaia matricola)--- nu poti sa stii care dintre acestea iti vor fi necesare inscrierii/acceptarii la scoala din Italia!
Nu cred ca vei avea nevoie, in Italia, de examenul romanesc denumit "Evaluare Nationala"! --- scoala italiana are si ea "evaluarile " ei, proprii!

Bula
| Bula a răspuns:

In orice alta tara, ultimul an ATESTAT la noi va trebui sa-l repeti, pana ce inveti suficient limba de acolo.
Daca nu ai diploma de terminare al clasei a 8-a, atunci vei repeta totul de la clasa a 7-a, din nou, altfel doar clasa a 8-a. Daca deja cunosti bine limba, atunci nu trebuie sa repeti anul, doar sa mai dai inca odata examenele, de verificare. Iar daca le--ai luat, atunci mergi direct in clasa a 9-a.
E alegerea ta, dar GRABA STRICA TREABA!

| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu-ti dai examenele, s-ar putea sa pierzi un an, pentru ca nu poti dovedii ca ai terminat clasa a VIII-a, iar italienii s-ar putea sa te puna sa repeti clasa a VIII-a, sau chiar a VII-a daca ei constata ca nu esti avansata, sau nu cunosti limba si nu poti comunica sau invata in italiana.
Deci, poti pierde chiar 2 ani, fara examenele si dovada ca ai terminat aici 8 clase.
Sfatul meu este sa iti iei examnele aici, cu note cat mai mari, ca sa vada ca esti eleva buna.

| anonimg a răspuns:

Fără examenele de aici nu poți să te înscrii mai departe la școlile din Italia. Cu ce alt document faci dovada ca ai absolvit scoala aici? Iar documentul (adică diploma) se dă după absolvire si nu înainte.

| alessia5158 a răspuns (pentru anonimg):

Dupa sustinerea examenului de Evaluare Nationala de catre absolventii claselor a 8-a, NU se elibereaza nicio diploma sau certificat care sa ateste promovarea acestuia! --- evaluarea serveste doar pentru repartizarea in clasa a 9-a (ciclul inferior al liceului) a elevilor in functie de media obtinuta la examen si de optiunile acestora.
In schimb, la cerererea celor interesati, elevii care promoveaza clasa a 8-a primesc o "diploma de absolvire a invatamantului gimnazial"--- este documentul cu care se poate face dovada finalizarii unui ciclu/nivel educational!

| anonimg a răspuns (pentru alessia5158):

Asta nu am știut.
Poate te va ajuta să aflii mai multe informatii daca vei scrie problema ta ministerului educatiei din România.
De asemeni si daca vei scrie scolii la care vei merge(in limba lor).

Faci o confuzie --- nu eu sunt cea care am postat intrebarea! Sunt cea care te-am corectat pentru raspunsul eronat pe care l-ai dat celui care intreaba, respectiv "Fără examenele de aici nu poți să te înscrii mai departe la școlile din Italia"! In intrebare era vorba despre examenul de Evaluare Nationala din Romania care n-are nicio relevanta pentru scolile din strainatate!

| anonimg a răspuns (pentru alessia5158):

Iartă-mă te rog pentru confuzie. Nu m-am mai uitat cui îi răspund.
Asa mi se întâmplă când scriu de pe telefon. big grin

Ok!--- se poate intampla oricui.
Numai bine si sarbatori fericite!

| Donsavas a răspuns:

Eu zic sa nu te grabesti,e pacat ca mai ai putin timp, timp in care poti invata, dupa care iti iei diploma si te muti definitiv daca vrei.
Liceele sunt mai bune acolo, cu atat mai mult facultatile dar daca tu fugi de examenele noastre, vei fugi si de sistemul lor mai mult ca sigur! Spor la examene si succes in viata!

| Maryyys a răspuns:

Vei pierde un an, Iar liceul in Italia dureaza 5 ani.

| anaysss a răspuns:

Da..cam asa ceva, ar insemna aa mergi acolo cu situatia neancheiata..desi ei alta structura incadrul invatamantului tu tot cu situqtia neclarificata ai fi.