Pentru ca blana pastreaza un strat de aer care asigura temperatura corpului constanta. In zonele reci blana nu lasa trecerea aerului rece, iar corpul ramane cald, iar in zonele calde, invers.
**aerul e un bun izolator
Cel mai simplu raspuns ar fi ca blana ajuta la reglarea temperaturii corpului. Exemplu: la ursul polar blana este alba, firele de par de fapt sunt transparente si ajuta razele soarelui sa ajunga la piele, aducand un aport de caldura in plus. La animalele din zone desertice, blana opaca blocheaza razele soarelui, blana se incinge la suprafata din cauza lor, dar fiind si un bun izolant nu lasa ca aceasta caldura sa se resimta la nivelul pielii.
Explica-i profei ca de astfel de probleme nu se ocupa fizica, se ocupa teoria evolutionismului a lui Darwin, care in cel mai rau caz se studiaza la biologie.
Iar daca o baga pe aia cu stratul de aer care izoleaza termic, intreab-o de ce cainii care au o gramada de blana pe ei scot limba afara de 1 metru pe timp de vara fiindca sunt transpirati-morti.
Raspunsul e mult mai complex decat vor unii sa para si se gaseste in evolutia speciilor, nu in fizica. Blana tigrului nu se poate compara cu blana ursului polar si nimeni nu ii garanteaza profei tale de fizica faptul ca peste 10. 000 de ani evolutia speciilor nu va lasa tigrul fara blana.
Urasc intrebarile alea tampite de la fizica, parca sunt facute de oligofreni.
Pentru ca le ajuta sa-si regleze temparatura corpului in functie de vreme. in desert ziua mori de cald dar noapte sunt si 0 grade deci de aia. si bla bla
alexandrahvf întreabă: