Eu zic sa te duci la filologie simplu, am auzit ca pe langa limbile engleza si franceza iti mai poti alege una optional.
Da, dar la liceul la care vreau eu sa merg nu este numai filologie cu bilingv, si in plus nici nu cred ca este in oras filologie simplu.
Nasol Gandeste-te atunci la stiinte sociale, cunosc multi tineri care au terminat sociologia si au slujbe foarte bune.
Da m-am gandit si eu la stiinte sociale dar nu imi place istoria si nu vreau sa nu o fac din placere, ca mai apoi sa imi para rau de ceea ce am ales.
Nu crezi ca ar trebui sa discuti cu parintii tai despre asta? Liceul, facultatea, nu sunt decizii usoare pe care un copil de 14 ani le ia singur, este vorba despre viitorul tau.
Da, stiu dar parintii mei spun sa fac ce imi place, sa aleg ce-mi place. Ei nu vor sa ma oblige sa aleg ceva ce nu imi place sau ceva ce nu o voi face din placere, iar eu nu stiu ce sa aleg sa-mi fie mai bine in viitor.
Intocmai, este vorba despre viitorul ei, nu al parintilor sai! Noi stim ce e mai bine pentru noi, noi sim ce inclinatii avem! Degeaba parintii ei ar obliga-o sa se duca la mate-fizica, ei sa nu ii placa deloc, sa tanjeasca dupa filo, iar dupa liceu sa fie somera...Parintii care nu isi lasa copiii sa decida pentru ei si sa se maturizeze cred ca sunt mai comunisi decat ai mei.
Tocmaia asta e.
Mie imi place matematica, dar mi-e cam frica de info si in plus, daca nu e mate-info bilingv este mate-info intensiv informatica, dar totusi cred ca ma duc la mate-info.
Nu am spus sa aleaga ei pentru ea, am spus sa o ajute, aceasta deciziea ar trebui sa o ia impreuna. Fara suparare dar nu poti sa compari niste oameni maturi cu un copil de 14 ani. Si tu crezi ca un parinte nu isi cunoaste copilul, nu vede ce inclinatii are? Parerea mea e ca acest lucru ar trebui sa il discutati impreuna. Si in + in viata nu faci numai ce iti place, trebuie sa combini utilul cu placutul. Degeaba iti place sa pictezi, asta nu o sa te ajute sa iti intretii faimilia, vei avea nevoie de bani pentru intretinere, mancare, curent, etc (asta este deja in viitorul indepartat), nu imi spune mie ca parintii tai merg la lucru de placere, presupun ca ar prefera sa stea acasa si sa aiba la fel de multi bani ca si daca ar lucra. Eu cred ca ar trebui sa te gandesti mai serios la viitorul tau si sa iei o decizie impreuna cu parintii tai, asa mi se pare mie normal si firesc dar fiecare cu parerea lui.