| Lovewillfindaway a întrebat:

Bună! Am ‘terminat’ facultatea in urma cu 2 ani, nu am reușit sa-mi dau licența deoarece am rămas cu 2-3 restante, cu același profesor, pe care nu le-am dat nici in momentul de fata.Va rog, dacă știți cumva cât timp am la dispoziție pentru a-mi lua Restanțele și a da licența? Se poate sa fiu exmatriculata și sa fi fost degeaba la facultate? Va multumesc!

12 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Exmatriculat nu, dar e un termen limita de sustinere a licentei, depinde de la o faculta la alta. Cel mai sigur e sa suni la secretariat si sa afli,

| Frank51 a răspuns:

Cum să fii exmatriculat dacă ești absolvent?

| SatinEffect a răspuns (pentru Frank51):

Esti absolvent chiar daca nu iti dai licenta?

| Frank51 a răspuns (pentru SatinEffect):

Licența nu are nicio treabă cu absolvirea, ideea e că dacă a avut restanțe și nu le-a luat, nu a absolvit. Deci dacă vrea să termine facultatea, trebuie să-și dea restanțele alea, el nu e nici măcar absolvent.

Tu ai zis ca e. Deci daca ai toate examenele dar dintr-un motiv sau altul nu dai licenta, poti sa zici ca esti absolvent? Si poti dovedi ca ai absolvit fara licenta? Un var a renuntat la facultate asa din cauza sanatatii si el considera ca nu a absolvit studii superioare din cauza asta sunt curios

Am greșit. Nu e laughing

Absolvent ești când termini facultatea integralist (îți iei toate creditele).

Licențiat ești când iei examenul de licență cu minimum media 6.

Si la angajare conteaza?

| Momentan a răspuns (pentru SatinEffect):

Poate conta dacă nu ai nevoie de diplomă, poți băga în CV, dar cam atât.

| elemonis a răspuns:

Buna.
Parerea mea este ca trebuie urgent sa contactezi facultatea, deoarece dupa o perioada poti deveni repetent sau exmatriculat, in functie de situatie. Ai zis ca de 2 ani ai acele restante. Nu vreau sa te sperii. Vorbesc in general in ce situatii se poate ajunge.
Daca doresti sa continui facultatea, contacteaza urgent facultatea si intreaba-i orice neclaritate ai. Ei iti vor da raspunsuri complete si corecte 100%.

| LittlePoppy a răspuns:

Nu ai terminat deloc facultatea aia daca ai restante. Nu mai spun de licenta.
Pentru ca ai restante, esti considerata inca studenta. Si poti fi exmatriculata.

| Itdpp958 a răspuns:

Bună! Pana la urma ți au mai crescut sanii ca sunt în aceeași situație în care ai fost tu și am nevoie de un răspuns