| 8867 a întrebat:

Bună! Anul ăsta am evaluare națională și pe lângă faptul că trebuie să am grijă de studii mă mai apasă și întrebarea "La ce liceu să merg" sau "Pe ce profil". Până acum am în minte Liceul Pedagogic "Spiritu Haret" aș vrea să îmi spuneți care din profilurile de acolo e mai bun și cu ce mă vor ajuta pentru slujba de viitor, apoi m-am gândit la Economic. La fel ca la Pedagogic aș vrea să îmi spuneți profilurile, ce fac la ele și pentru viitor.

2 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Liceul este irelevant, absolut irelevant din punct de vedere al carierei pe care-o vei urma, in schimb, profesorii liceului sunt un factor care contribuie la decizie, insa nu chiar, ca in orice liceu vei prinde cate un prof intepat, altul scarbos, altul inutil si altul bun, etc.
Profilul este si el aproape irelevant, mergi pe mate-info sau stiinte ale naturii ca ele au oportunitati universale si intrunesc putin din toate: fizica, chimie, biologie si info pentru mate-info, poate chiar romana sau ceva istorie sau geografie. Eu am mers pe mate-info si n-a fost atat de rau, insa mi-a parut rau de colegii care au mers pe uman si se plangeau de latina si celelalte materii.

| nuivoiesăspun a răspuns:

Bună! Eu am terminat liceul pedagogic acum ceva ani, dar în Iași. În primul rând îți pot spune că liceul n-are nicio relevanță pentru cariera ta. Eu am făcut pedagogicul, am dat la facultatea de informatică și în anul 3 am început în paralel medicina. Niciuna n-are legătură cu cealaltă, deci e totul despre ce-ți dorești tu. Facultatea poate avea ceva impact în cariera ta, dar din nou, nimic nu e definitoriu.
Mi-a placut pedagogicul, eu am urmat specializarea învățător-educatoare. Ceea ce e fain, si un mare plus, este că după bac, dai un examen care se numește titularizare si din toamnă poți avea clasa ta de elevi. Eu nu am profesat după liceu, dar cam trei sferturi dintre colegii mei au urmat și cariera didactică și facultatea în paralel, deci se poate. Mi se pare un puls să poți avea un loc de muncă atât de bun imediat dupa liceu.