| Aless28 a întrebat:

As dori niște sfaturi. Anul acesta am la romana o noua profesoară. Nu prea înțeleg nimic din ce preda și plus ca ea ne zice sa vorbim mai mult. La alte ore vorbesc într-una, dar la ea nu pot. Ce sa fac? Sunt clasa a 8-a și a zis ca pune note pe ascultarea orală.

3 răspunsuri:
| MeForeverAlone a răspuns:

Încearcă să fii mai atent/atentă la ore. Fă pregătire la română. Spune-i că n-ai înțeles și cere-i să-ți mai explice o dată, știu că e cam greu pentru că e și profesoară nouă, ești abia a 8 a și nu e tocmai ușor să-i spui profesorului că n-ai înțeles, dar dacă vrei să iei examenul cu notă bună la română ai nevoie de ceva gramatică și ceva ore de română, iar clasa a 8a contează foarte mult, să știi. Fă-ți puțin curaj și spune-i că n-ai înțeles.
O altă variantă ar fi să întrebi pe Brainly sau pe TPU despre lucrurile pe care nu le înțelegi, poate reușim vreunul să ți le explicăm.
Multă baftă!

| Negoita_Alexia_2000 a răspuns:

Stiu cum e cand schimbi profa de romana. E mai greu la inceput, dar cu timpul te vei obisnui cu ea si cu modul ei de predare. Eu atunci cand nu inteleg unele lectii incerc sa invat singura dupa manual citind definitile si dupa verificandu-ma facand exercitii. In cazul tau, poti incerca sa vorbesti despre asta si cu colegii tai si sa incercati sa va ajutati (colegi adica aia mai apropiati, ca in general copiii sunt cam rai).

Eu nu ti-as recomanda sa faci meditatii sau ceva asemanator ca poti invata si singur materia atata timp cat incerci sa fii atent la ore-indiferent de profesor. Si apropo de tracul de la ascultare; si eu am trac si mai mult pierd. Daca nu esti sigur pe tine, repeta lectia respectiva pana o sti perfect si cand te asculta nu te vei gandi decat la ce ai invatat... Iti urez bafta!

| Georjshs a răspuns:

Vorbiți cu dirigintele,