` A (asimetria): când o jumătate a aluniței nu seamănă cu cealaltă jumătate;
B (marginea, engl. border): când marginile aluniței sunt neregulate, slab definite;
C (culoarea): când culoarea nu este uniformă și sunt prezente mai multe nuanțe;
D (diametrul): când diametrul aluniței este mai mare de 6 mm;
E (evoluția): când apar modificări pe parcursul evoluției leziunii. `
Discuti cu medicul dermatolog.
NU SUNT O FORMĂ de cancer dar reprezintă indicatori ai riscului de a dezvolta cancer de piele. Du-te - așa cum spune colegul de alături - la dermatolog
Numai daca e melanom https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/melanom-malign el e cancerul format din aceleasi celule ca alunitele adica :melanocite, cele care dau culoare pielii, de fapt ele predomina, in alunite si melanom.
Alunitele sunt benigne(necanceroase), iar melonomul e cancer de la aceste mici alunite.
Unele sunt cancerigene, altele nu. Acest lucru il poate stabili medicul dermatolog dupa niste analize.
Nu, majoritatea alunitelor nu sunt "cancer". Iar pentru a le verifica, mergi la dermatolog. Mi se pare ca e suficient sa se uite la ele, si isi cam da seama daca sunt normale, sau nu.
Iar de scos, tot acolo.
Alunitele nu, dar excrescentele da.Tu confunzi alunita care este ceva sub piele acele pete colorate micute, cu chestii crescute pe piele.
Daca cele de sub piele li se spun alunite, la astea crescute deasupra pielii nu are cum sa le zic la fel.
Dar alea da sunt de fapt niste formatiuni fara forma, deci nu-i nimic definit, fara functie, deci sunt canceroase la origine, dar nu de alea periculoase, adica daca le elimini sa apara iar, sau sa creasca intruna.
Cancerele is de 2 tipuri, de alea care cresc intrjna si cele care apar putin, apoi se opresc, chiar de le elimini nu mai se fac la loc.
Numele lor medical sunt malign si benign, "Alunitele " cum le numesc oamenii, sunt beningne.
Nu, alunitele NU reprezinta o forma de cancer de piele!
Doar alunitele care sunt zgandarite se pot TRANSFORMA si pot declansa un cancer de piele.
Mergi la dermatolog, cu trimitere de la medicul de familie.
Iti va spune daca sunt cancerigene si cum sa le elimini.
2 chestii de argumentat: 1 partea cu originea canceroasa, nici o celula nu se naste canceroasa, ea evolueaza asa, in special din cele benigne, si 2 cum explic, si tumorile benigne pot creste, dar limitat, nu trec de spatiul facut pentru ele, nu pentreaza, ele sunt inglobate in acel spatiu.
In medicina alunita e numit nev pigmentar, si melanomul care e un tip de cancer, sau cancerul de la alunita e tot un tip de nev medical.
Formatiunile benigne pot creste dar limitat(lipoamele de exemplu, nu sunt canceroase, si cresc o gramada) formatiunile maligne, nu o sa se opreasca daca nu moare tot cancerul din tesut, o tumora beninga poate deveni maligna, una maligna nu devine benigna, e poate fi omorata de sistemul imun sau chemo, si sa se ajunga sa ramana numai celule benigne sau se belignizeaza cum se mai numeste.
Asta pentru ca celulele canceroase se dezvolta diferit, ele nu sunt de la origine canceroase, daca te uiti la un examen histopatologic celulele de la cele benigne si maligne sunt la fel asta e un leiomiom: https://depositphotos.com/......53990.html toate imaginile de acolo, si acum iti prezint cancerul sau: https://www.pathologystudent.com/9041/ si nu e culoarea de pe fundal, singura diferenta e numarul de celule si diviziuni prinse, si asa e cam la majoritatea celulelor bengne si maligne la microscop, trebuie sa ti dai seama ochiometric daca arata a cancer, sau nu dupa densitate, sau populatia celulara.
https://www.roswellpark.org/cancertalk/202405/symptoms-melanoma-other-mole aici explica ca mai putin de 1/3 din popuatia de melanoame se nasc din alunite, si majoritatea se nasc din piele, gen ca niste alunite de novo.
Evident ca nu ai inteles nimic din ce ai citit!
Alunitele NU sunt cancerigene, cu ele poti trai toata viata fara sa ti se intample nimic, dar ele se pot transforma in cancer de piele numai DACA: le expui la soare, daca le atingi si le zgandari, daca le tai, smulgi, iriti ori dai cu creme, substante toxice samd.
Da asa este, cred ca ma grabii, am spus ca Alunitele sunt canceroase, dar de fapt nu sunt canceroase, am vrut sa spun ca sunt tumori Benigne, dar m-a luat valu si m-a dus in larg in ape tulburi
Inca ceva ce am gresit, dar la noi acasa asa se vorbea, cei care aveau pistrui, ma refer asa ici colo pe corp, sau aveau pistrui pe corp, noi le spuneam alunite, doar la cele de pe fata le spuneam pistrui, nu stiu de ce, era gresit dar asa spunea mai toti prin zona mea.
Nu este corect, alea nu-s alunite, is pistrui, chiar de is pe corp, sau fata, is doar acumulari mai mari de melanina, nimic altceva.
Bine nu te gandi ca spun astea ca mai lamurit tu nici pomeneala, daca ar fi fost sa ma lamuresti tu, era ceva, ar fi fost o mare realizare a ta, insa stai slab la explicatii, poate multe nici tu nu le pricepi.
Sa ma fi lamurit tu, sau sa imi fi atras atentia, puteai sa spui doar : vezi ca tu spui de tumori, sau incurci tumoarea cu cancerul si atunci gata vedeam rapid greseala, se aprinde beculetu.
Isa tot eu singur m-am lamurit pe mine insumi, am vazut ca am incurcat tumoarea cu cancerul, dar totusi ai si tu partea ta de participare, in sensul ca te-ai bagat in discutie, altfel nu as fi observat ca am spus o balarie
Acu nu mai am cum sa revin, sau sa modific, asa ca ramane cum a cazut.
Dar ambele tumori, beningna si maligna la baza e cam acelasi lucru, ambele sunt acumulari de celule fara functie, fara rost, doar ca una nu-i canceroasa, ailanta este.
Canceors inseamna sa tot creasca, sa nu se mai opreasca, vorbin asa popular si mai pe larg.
Stiu si eu ce spun unia, ca toti oamenii au alunite, dar uite ca eu nu am avut mai ales cand am fost copil, nici alunite si nici pistrui deloc, absolut deloc.
Alunitele nu sunt cancerose, sunt tumori beningne, adica necanceroase, asta daca sunt alunite.
In mesajul anterior am spus ca ar fi canceroase, insa ma refeream ca sunt tumori, am incurcat tumoarea cu cancerul, scuze, se mai intampla.
Am incurcat si alunitele cu pistruii dar la noi in zona asa vorbeau toti oamenii ca pistruii de pe corp sunt, sau asa le numeam noi alunite si alunitle care sunt astea pe piele, astea crescute noi nu le spuneam nicicum, sau care aevau le spuneau negi, dar oamenii erau tantalai, ca negi erau altceva.
Nu stiu de ce spuneam la pistruii de pe fata pistrui si la cei de pe corp alunite, cred din cauza ca asa auzeam de la parinti, de la oamenii din jurul nostru.
Am trait atita timp uite si tu, crezind ca lunitele is pistrui
In sf acum asta e, bine ca in sfarsit m-am trezit si eu, mai bine mai tirziu, decat niciodata este bine sa nu pleci de pe aici asa tantalau, am scapat de asta la capitolul asta macar.
Aici in SUA cunosc multi oameni care siau extras toate alunitele, stiu femei si in varsta care aveau pe fata si erau foarte mari, le-au extras, fara nici o problema.
Mai stiam ceva femei prin RO care la fel aveau tot pe fata, dupa ce am vazut ce facuse mama unui prieten aici, ca lea extras, am spus si celor din RO, au spus vai ca vorbesc prostii asta acum ceva ani, ca dupa o vreme sa vad persoana care ma luase cas prostii, ca isi scose si ea ditai alunita de pe fata
Stiu femei care au scos de pe la sub brat, de la sani, nimeni n-a avut nici o problema de nici o natura.
Unde poti sa le elimini? La doctor dermatolog care se ocupa cu asa ceva.
Eu am greșit împărțirea nevilor, și am crezut ca și melanomul care arata ca o alunita se ia ca nev(nevi se traduce ca alunita in limbaj medical), când de fapt deoarece e cancer, nu se ia ca nev(am crezut ca se ia: nev:nev pigmantar, nev displazic și mieloma, am crezut ca se ia azi noapte).
Nu am crezut niciodata ca alunitele normale sunt cancerigene, am crezut doar ca un cancer poate e de fapt pus ca alunite ca impartire, uitate la acest imagini si spune mi ca nu ai crede ca sunt alunite, cand de fapt e cancer, melanom.
Prost am fost, sa cred, ca și aia întra în împărțirea alunitelor, și și scris un mesaj și mai devreme acum x ore unde am scris ca alunitele sunt benigne, și melanomul e cancer, dacă te uiți mult mai sus, cred ca eram prea adormit, și încă nu știu de ce am scris prostia de acum?(acum 20 ore e mesajul diferit), practic doar m-am contrazis singur. Mai am momente ciudate când spun prostii, mai ales când sunt obosit.Cel mai probabil am vrut sa ma iau de Violeta cum se ia de alții, dar nu aveam argument și am început sa o țin cu prostia de la lipsa de somn.
SI pistruii au melanina, adica colorant, cand melanocitele adica alunitele si melanomul au celulele producatoare de pigment in exces, pe langa pigment, https://www.mypathologyreport.ca/......evus-skin/ aici ai partea cu melanocitele.
"Stiu si eu ce spun unia, ca toti oamenii au alunite, dar uite ca eu nu am avut laughing mai ales cand am fost copil, nici alunite si nici pistrui deloc, absolut deloc."
"Canceors inseamna sa tot creasca, sa nu se mai opreasca, vorbin asa popular si mai pe larg." oricum nota 10 pentru explicatia mai simpla, ambele pot creste, dar numai una nu se opreste.
Stii ce parere am eu, acea" prostie" cu alunite canceroase incurcate cu tumori, deoarece ai descoperit o, pare a fi doar o mica greseala din neatentie, si nu o prostie adevarata, daca era o prostie aevarata trageai cu dintii de ea.