| anonimatic a întrebat:

As vrea sa stiu daca a dat cineva testul Cambridge (CAE), IELTS sau TOEFL pregatindu-se pentru acestea singur, fara sa faca un curs sau o pregatire cu un profesor si cat timp i-a luat sa se pregateasca (sau chiar daca a facut pregatire speciala). Trebuie sa dau unul dintre aceste teste in luna februarie a anului urmator si as vrea sa stiu cat timp imi este necesar pentru a ma pregati si daca pot face acest lucru singura. Astept un raspuns.
Multumesc anticipat!

1 răspuns:
| mOBSCENE a răspuns:

Am dat Cambridge-ul in luna iunie, anul asta.
Nu stiu la ce profil esti, nivelul de pregatire, deci nu am cum sa iti dau sfaturi, decat la modul general. Ai putea reveni cu un comentariu mai detaliat in legatura cu pregatirea ta.
Fiind la profil intensiv engleza, gramatica o stiu destul de bine, deci pregatirea mea a constat in cat mai multe teste. Asta in jur de 2 saptamani. Partile de Reading si Listening nu prea ai cum sa le pregatesti deoarece nu stii ce iti pica acolo, dar este bine sa exersezi, ca sa vezi despre ce este vorba, cum te incadrezi in timp, etc.
La scoala am exersat doar Speaking-ul cu o profesoara de la clasa, timp de o luna. In saptamana dinaintea examenului faceam 2-4 teste cam in fiecare zi (speaking).
Desigur, te poti pregati si singura. Uite, pentru speaking te poti folosi de youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=CfzndMN7MZs - asta e un model de speaking pentru Advanced
http://www.cambridgeenglish.org/......entary.pdf - iar aici ai comentariile examinatorilor pentru fiecare dintre cei doi, ca sa vezi exact ce se urmareste si cam in ce modalitate ar trebui sa raspunzi.
De asemenea, Writing-ul necesita mult exercitiu. Incadrarea in timp este esentiala. Cel mai bine e sa iti alegi un "sablon" pentru fiecare tip de scriere(letter, essay, proposal, etc), adica sa ai in minte cateva formule pentru introducere/incheiere.
Iti recomand sa te apuci din timp de repetat, astfel o sa eviti eventualul stres din ultima saptamana.
Aproximativ cu 2 luni inainte ar fi ideal.