Esti debea a 7-a si te gandesti la facultate si la bac? Te pomenesti ca te apuci de acum sa inveti pentru bac.Mai ai multe de invatat.Chimia este greuta,sau cel putin asa este parerea mea.Cel mai mult depinde de profesor,eu am avut o profesoara foasrte severa, explica bine da tot nu prea am inteles logica la chimie. Orcum, e mult de invatat in clasa a 7-a.Va trebuii sa inveti porcaria de tabelul periodic,trebuie sa inveti sa te descurci cu el, si toate elementele sa le inveti pe de rost prescurtarile, sa stii cum descompui atomii sau ceva de genu'.Mie mi-a iesit media 8 la chimie deoarece profesoara sa enrevat odata si mi-a dat 4... Orcum de obicei profesoarele de fizica si chimie sunt cele mai rele, asa e de obicei.Trebuie sa iti placa materia si sa o inveti din placere,ceea ce nu s-a intamplat la mine. Orcum lucrul de baza e sa stii sa umblii cu tabelul lui Mendelev, ca de acolo merg toate.E naspa rau chimia.Eu vroiam sa ma fac medic,dar sunt varza la chimie deci. trebuie sa te uiti prin carte daca tot te intereseaza sa vezi ce mai e pe acolo.(tabelul e la sfarsit ) Rasfoieste cartea, citeste ceva si apoi o sa iti dai seama daca iti place sau nu chimia. Cat despre latina, eu stiam ca sa scos din program ...Pana la facultate eu zis sa te relaxezi ca mai e ceva si oricum mai bine te gandesti la liceu. Succes!
Iti pot spune doar ce faci in clasa a 7a materie structura substantelor, sistemul periodic, :atom, element chimic, si calcule pe baza formulelor chimice, legea consrvarii mesei, calcule chimice, reactii chimice: clasificarea substantelor, ecuatii ale reactiilor chimice, calcule pe baza ecuatiilor reactilor chimice.
Bună! Oricum, până la examene de chimie, vei da mai multe la limba română, aşa că te invit să dai un click pe http://lecturirecenzate.ro/, îţi va fi de ajutor!
Prima parte a sem I nu o sa inveti formule...dar daca astea te intereseaza uite: o sa te intalnesti cu oxizi,acizi, saruri, baze
Buna naty... vreau sa iti spun ca daca o sa iti placa chimia nu o sa ti se para prea grea si o sa ai de invatat elementele di tabelul periodic(adica simbolul si dennumirea) in rest nu o sa fie prea greu iar la biologie abia din clasa a9a o sa trebuiasca sa inveti denumiri in latina cat despre facultate o sa faci chimie si anatomie intensiv
apoi in anul al2a si niste genetica
No sa faci experimente si din astea o sa trebuiasca sa inveti e doar teorie, poate la liceu o sa faci exoerimente si din astea