Buna.Tic-ul este tehnologia informatiei. Roughly said, pachetul office.Sa stii sa-l folosesti. Dar se insista pe chestii mai importante la info.Aici nu ai nevoie decat de logica. Cam totul inveti de la 0 incepand cu algoritmi mici (citire/ afisare date) si terminand (materia de liceu ) cu o mica introd. in memoria dinamica.Matematica intervine abia la facultatea de info, pentru ca se pune problema de optimizare. Optimizare=Matematica 98% of the times. Eu zic sa incerci. Mie imi plac ambele, si mate si info.
La informatica o sa faceti algoritmica de baza in limbajul de programare c++.O sa faceti programe cu numere in mare parte.
Informatica se refera in principal la programare si tot ce tine de ea. O sa inveti in special limbajul C++ si niste algoritmi de baza. In anii mai mari vei invata cateva tehnici mai "avansate" de programare precum BackTracking, Metoda Greedy, etc.
Vei invata si HTML si CSS ( sau cel putin asa cred, deoarece eu am facut asta in liceu ) + baze de date.
Cat despre TIC ( Tehnologia informatiei si a comunicarii )... ce sa-ti spun, este cu totul altceva. Deseori se confunda cu informatica dar nu prea are treaba. Acolo vei invata sa folosesti anumite programe precum Microsoft Word, Excell, etc. De obicei pe astea 2 te vei axa si poate niste Power Point. In plus vei invata despre calculator si anume despre partea hardware: ce e ala HDD, memorie RAM, CPU, GPU, etc.
Eu asta am invatat in liceu.
In putine cuvinte la tic folosești pachetul WORLD office(word,excell, powerpoint, etc) si la INFO faci algoritmi si programare(c++, Java, html)