Poți opta să nu faci religia. E dreptul tău, prevăzut în lege. Mergi la secretariat și fă o cerere in acest sens.
Cel mai probabil. Mai ai șase zile răbdare și vei vedea
Mai simplu ar fi sa respecti politica scolii.
Inveti despre o alta religie, indiferent ca esti budist,hindus,ateu, este interesant sa stii si viziunea altora.
Esti la un liceu Teologic nu la un simplu liceu, cred ca ora de religie pe care ai putea sa o privesti ca pe orice materie,nu ai cum sa o fentezi.
Ca un tips. Adventiștii nu sunt ca crestin -ortodocsii lasa-ma sa te las, s-ar putea a fii exclus pe tema asta si nu prea te intelegi cu ei.
Frumos ar fi fost ca parintii tai care nu te educa prea bine, sorry, sa aiba o discutie cu cei de la secretariatul scolii. Ca niste parinti se implica, ajuta copilul nu il tampesc si il invata nesimtit inadaptat. Repet, esti la liceu teologic, in alte conditii puteai sa faci ce vrei.
Adica, daca erai la liceu sportiv, crezi ca puteai fenta ora de sport? Cunostintele despre orice religie nu iti poate afecta viziunea ta spirituala, nu are legatura.
Eu personal nu sunt de acord cu religia in scoli, dar de data aceasta vorbim despre un liceu cu specific religios, teologic.
Mult succes, si sa inveti putin despre respect.
Esti tanar, ai timp.
Garantat vei primi hate si interesul tau este sa fii bine, sa termini o scoala.
Ei nu au nici o vina, oamenii sunt in casa lor. Tu trebuie sa te comporți civilizat si sa respecti regulile.
Chiar nu este ceva atat de greu. Au putin alta viziune in raport cu lsus, dar nu are legatura cu credința ta, pana la urma,
O materie ca orice alta materie.
https://www.edupedu.ro/......ptia-lice/
Eu deduc ca este obligatorie ora de religie la liceu teologic, ceea ce este si normal.
Spune parintilor ca au nota patru si sa nu mai faca pe desteptii, ca mai rau te incurca.
Tu nu ai nici o vina, dar invata in viata sa resoecti reguli si culturi ca nu stii cand iti prinde bine.
Mult succes, mai ales la ora de religie:))
Hai, ca nu este mare branza.
Toate cele bune ❤️
Nu contează parerea secretarei,crezi ca mai stie ea? Este obisnuita cu astfel de intrebari,esti un copil totusi. Nu isi bate ea capul cu ce ai intrebat tu,crede- ma. Oricum cred ca este obligatorie religia la liceul tau.
Nu este cazul sa iti faci probleme acum pe tema asta.
Te duci normal la școala, nu te apuci sa ai discutii pe teme religioase.
Ca in general in viata asta este o tema intima, chiar poti spune ca preferi sa nu discuti pe astfel de teme si ca respecti orice religie.
Pe de alta parte si la ei este vorba tot despre lsus, asa ca poti in cerc închis sa mai vorbesti despre el daca crezi in povestea lui, daca nu, poti sa eviti discutii.
Ora de religie este o materie. Faci si tu act de prezenta, cam atat.
Stiu ca ai emotii ca te duci in mediu nou, dar o sa fie bine, ai sa treci peste perioada de acomodare si iti vei face prieteni noi.
Ideal sa fii putin observator pana sa actionezi in orice fel in general.
Important sa fii linistit nu sa ai dreptate intotdeauna
Sincer, nu cred ca te mai stie doamna respectiva. A vazut multe fete in perioada aceea.
Saptamana frumoasa.❤️
"Inveti despre o alta religie, indiferent ca esti budist, hindus, ateu, este interesant sa stii si viziunea altora."
Adventismul (și neo-protestantismul în general) este falimentar filosofic și teologic și trebuie să ai o gândire extrem de limitată să poți găsi ceva fascinant intelectual în crezul lor.
Hinduismul are Advaita Vedanta, o filosofie coerentă și foarte interesantă, pe când în liceul acela pun pariu că de-abia găsești pe vreunul să fi auzit cuvântul "ontologie".
Ai dreptate,dar vorbeam intre noi.
Din pacate este la liceu adventist. Omul vrea sa termine informatica, nici nu trebuie sa-si bata capul prea tare, fascinant,nefascinant, trebuie sa respecte regulile, mai mult la acest lucru m-am referit.
Nu urmaream vreo discutie complexa pe teme religioase si nici nu as fi punctat astfel, insa el a specificat ca este crestin ortodox si voiam sa inteleaga ca trebuie sa trateze religia ca pe orice alta materie si cum se raportează el la divinitate este treaba lui. Nici nu cred ca are vreo perspectiva spirituala la ora asta. Nu ii impune nimeni sa se boteze la adventisti.
Este o discutie cu un copil si trebuie simplificata discutia, altfel nu mai intelege nimic.
Oricum cred ca vrea nu vrea va participa la orele de religie avand in vedere ca este la liceu teologic.
Sa-i uram succes, zic.
In primul rand ce naiba cauti acolo stiai ca este de adventisti.
in al doilea sunt tot crestini, diferentele dintre ei si ortodocsi fiind minime.Astia tin zi de odihna sambata iar ortodocsii duminica, nu consuma alcool, nu fac chefuri cu manele ca ortodocsii, nu fumeaza.Si sunt sigur ca despre religia ortodoxa de care esti mandru nu stii mai nimic.
Salut, poti depune cerere sa nu faci religie la secretariat, si daca, cumva crezi ca esti criticat sau injosit adreseaza te inspectoratului judetean de unde esti cu o plangere scrisa ca se vor ocupa ei daca crezi ca sunt nedreptati.
IMPORTANT: Sa nu te plangi la conducerea scolii ca nu va lua nicio masura, cel putin asa am patit eu pana am trimis plangere la inspectorat.
anonim_4396 întreabă: