| brokxy a întrebat:

Buna, ati auzit de protestul,, foaia goala,, pentru simulare? Participati? Eu cred ca e o idee buna deoarece uitati-va ei ne pun sa memoram atatea opere sa le stim pe toate pe de rost. Zic si eu daca ne-ar lasa sa citim operele care ne plac si dupa sa ne dam opinia noastra despre ele. Nu ar mai fi atat de stresant.Sistemul de invatamant din Romania e de RAHAT

6 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Tu poti sa faci ce vrei dar momentan asta e evaluarea si daca vrei sa mergi la facutlate trebuie sa o treci.

Daca vrei sa faci ceva, invata prostiile lor, fa o facultate de profil si lupta sa schimbi sistemul.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

E de rahat, dar e ușor în draci, chiar n-aveți niciun motiv să vă plângeți. E mai ușor de la an la an, conceput special în așa fel încât să-l promoveze toată lumea și trebuie să fii complet paralel cu viața, nu cu școala, ca să pici asemenea examen după 12 ani de școală. Puteți lua o notă decentă și fără să știți în detaliu subiectul 3 (cum am luat eu, lol, și nici n-am citit operele, dar prinzi din clasă dacă te duce puțin capul). Și memoratul ăla are și el un scop, e un mic antrenament pentru când o să fii la o facultate și o să aveți de învățat o Biblie de pe o zi pe alta. Dacă v-ar lăsa să citiți ce vă place, n-ați citi nici atât laughing.

| Justme1997 a răspuns:

Va plângeți ca proștii ca va e lene sa citiți. Nu trebuie sa stiti pe de rost, daca citiți si pricepeți destul incat sa spuneți ceva despre opere treceți

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zi-mi te rog o țară unde nu ai un 'Canon' de citit
a, că subiectul 3 la română e tâmpit, da, dar nici chiar așa.

| WhatABeautifulDay a răspuns:

'Romania e de rahat', vad ca tuturor va place sa va victimizati, nu o fi Germania sau SUA, dar Romania este o tara avansata, nu asa mizera cum vrei tu sa crezi.

In ziua de astazi, in era tehnologiei, literatura (care o e arta) sa fie obligatorie la examenul final mi se pare absurd, dar majoritatea tarilor includ literatura in examenele pentru limba materna. Nu e doar in Romania.

Nu trebuie sa retii comentarii si caracterizari pe de rost pentru fiecare opera. Doar citesti operele, cauti un model de caracterizare & comentariu, si aplici acel singur model ales oricarei opere ti-ar pica.

| Ali0991 a răspuns:

Sunt total de acord cu tine, te uiti la restul tarilor care o duc mult mai bine din punct de vedere economic ca Romania si cu toate astea nu vezi sa sa le dea elevilor la examen sa invete poeti si operele lor sau alte lucruri asemanatoare nefolositoare mai tarziu ce i drept laughing. Si eu am maine simulare btw