| bbdotgirl a întrebat:

Aveti ceva idei interesante pentru atestatul la engleza? Trebuie sa-mi aleg o tema din istoria, geografia, cultura si civilizatia Angliei (nu stiu sigur daca pot si din a Americii), dar nu prea stiu ce exact. Oricum, nu sunt sigura daca sa-mi fac atestatul asta (mi se pare inutil.), dar am zis ca daca imi vine vreo idee interesanta, la care sa-mi faca placere sa lucrez, o sa-l fac.

Deci, aveti ceva idei? big grin

Răspuns Câştigător
| Meli_7221 a răspuns:

Din cate stiu eu se alege o tema care are legatura cu oricare tara vorbitoare de limba engleza (Anglia, SUA, Australia). Te sfatuiesc sa faci despre un subiect interesant. Adica sa nu faci despre o actrita care a dus o viata perfecta, ci despre una care in decursul vietii a avut 1-2 probleme.
Exemple: Whitney Houston, Marilyn Monroe, Lady Diana, o organizatie secreta, 9/11 etc.
Si te mai sfatuiesc sa il faci. Niciodata nu stii cand si unde o sa iti trebuiasca. E o diploma in plus. Si nici nu iti ia cine stie ce timp. In loc sa stai aiurea in fata calculatorului o zi intreaga, mai bine cauti informatii pe net, in carti (de preferat) despre subiectul ales. Daca este unul interesant, o sa fie o placere sa cauti. Vorbesc din proprie experienta. Si eu fac atestatul anul acesta.
Bafta!

5 răspunsuri:
| Meli_7221 a răspuns:

Lady D e un caz cunoscut dar nu ii faci doar o simpla biografie. Te adancesti mai mult in subiect, gen ce teorii stau la baza mortii ei.
Sau Queen Elizabeth. A fost un personaj important al Angliei, si inca mai sunt cateva aspecte din viata ei puse sub semnul intrebarii.
Sa imi spui si mie cand te hotarasti. Si daca ai nevoie de ajutor cu ceva sa imi spui.

| bbdotgirl explică:

Sa stii ca nu-i rea ideea cu femei care au facut ceva in istorie... thinking

| bbdotgirl explică:

... numai ca n-am prea gasit pe net englezoaice a caror poveste sa ma si atraga (frantuzoaice, de exemplu, as fi stiu 2 din start).

Exista, deci, vreo personalitate feminina care sa fi avut o viata grea (lupte, discriminari, inchisoare & co.) si totusi sa fi rezistat si sa fi demonstrat ceva?

Daca fac atestatul asta, chiar vreau sa-l fac ca lumea. Altfel, nu merita.

PS: Lady Di ar fi fost un subiect interesant, dar nu e oare prea cunoscut?!

| bbdotgirl explică:

Am nevoie doar de idei... la partea asta stau mai prost. In rest, cu organizarea - am totul planificat happy

Nu stiu, mie nu mi se pare interesanta nici Daiana si nici Elisabeth. Pacat ca trebuie doar din tari anglofone sad Mi-ar fi placut enorm, de ex, sa scriu despre Ioana D'Ark(FR), Coco Chanel(FR) sau Anna Frank (NL)

| IoanaaIoana a răspuns (pentru bbdotgirl):

Buna! Am vrut sa te întreb pana la urma ce tema ai ales laughing Și eu sunt pe ultima suta de metrii și nu știu ce sa aleg. Mulțumesc anticipat :*