| AlexiaClaudia a întrebat:

Azi am dat examenul la matematica si am vazut si baremul. Am cateva intrebari. Incercarea de raspuns se puncteaza? Adica daca ai incercat sa rezolvi o problema, dar pana la urma nu ti-a iesit rezultatul dorit se poate puncta asa de mila?
La subiectul 2, exercitiul 3 eu am facut asa:
am zis ca din 26 pentru ca au plecat 5 raman 21. si apoi am facut:
b+2b=21
b=7
Fetele ar fi fost 14, iar baietii 7.
In barem a aparut ca baietii erau 10 si fetele 16 si am ramas la concluzia ca s-au pus si cei care au plecat...Mi se poate puncta ceva la acest exercitiu?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Seraph_3236 a răspuns:

Da, daca ai facut o mica parte bine se puncteaza. Adica daca ai facut totul bine si ai gresit calculul de final iti da cateva puncte. Dar daca ai scris numai abureli nu iti da nimic.
Acel exercitiu nu ti se puncteaza. Acolo zice daca ar pleca ar fi asa si pe dincolo. Dar nu pleaca nimeni!

3 răspunsuri:
| Elena97M a răspuns:

Iti spun ca nu cred daca se puncteaza ceva la ceea ce ai scris la exercitiul asta. Insa trebuia sa continui.
7+3 baieti plecati=10
14+ fete plecate=16

| Byebye14 a răspuns:

E posibil sa-ti puncteze.Nu stiu, trebuia sa aduni cu 2.

Uite cum am facut eu:

f+b=26
f-2=2(b-3)=>f-2=2b-6=>f-2b=-4
si urmatorul pas este sistemul format din ecuatiile:
f+b=26
f-2b=-4

si rezulatul, daca o inmulteai pe prima cu 2 era chiar 16, numarul de fete, fara sa scazi sau fara sa aduni nimic

| lovelife9 a răspuns:

La exercitiul 3 am facut si eu asa...nu cred ca se puncteaza...iar la cele care ai incercat daca e bine ceva ti-se puncteaza, dar doar la partea 2si3