| dan1998 a întrebat:

Buna,azi la mate ne-a dat profu' o problema,faza e ca cei mai multi din clasa am rezolvat-o la fel printre care si eu, dar profesorul a zis ca nu e bine.Acum intrebarea mea este daca suntem noi prosti sau el.O sa scriu problema si rezolvarea mea si al lui:

In cate moduri se pot forma o echipa de 3 fete si 2 baieti daca sunt 15 baieti si 10 fete?

Eu am rezolvat astfel:Am folosit formula de la combinari, am facut combinari de 10 la cate 3 si rezultatul este 120 si combinari de 15 la cate 2 la care rezultatul este 105,

Bun pana aici eu si profesorul am fost de acord dar dupa aceea eu am adunat cele 2 combinari adica 120+105=225 si profu' a facut inmultire 120*105=12600.

(Am pus si rezolvarea ca sa nu se creada ca vin sa imi fac temele aici) happy

Deci pana la urma cine a gresit? Eu nu sunt de acord cu ce a facut el si mai ales ca nu a explicat de ce e inmultire.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai logic ca le inmultesti
tu ai aflat cate echipe de 3 fete se pot forma
si cate echipe de 2 baieti se pot forma

dar la randul lor aceste echipe se pot combina intre ele

| MedionTcO a răspuns (pentru suntserios):

Treaba e ca el le-a adunat sa afle cate sunt in total.

| dan1998 explică (pentru suntserios):

Da,la asta nu s-a gandit nimeni, dar era ok daca ne explica si chestia asta.

| MedionTcO a răspuns:

Cred ca era obosit laughingE corect cum ai facut tu laughing

| dan1998 explică (pentru MedionTcO):

A zis ca cine face exercitiul ia nota 9 si cand mi-a vazut fata cred ca a renuntat laughing

| MedionTcO a răspuns (pentru dan1998):

laughing),cati ani are profesorul vostru?

| dan1998 explică (pentru MedionTcO):

E foarte aproape de pensie.

| MedionTcO a răspuns (pentru dan1998):

Apai e clara treaba laughing

| Mario15 a răspuns:

Nu stiu sa-ti explic exact, a trecut ceva de cand faceam asta... Cert e ca inmultirea e la locul ei acolo, gen se multiplica numarul de echipe posibile. E corect ce a facut el, dar spuneti-i sa va explice, d-asta e profesor pana la urma

| dan1998 explică (pentru Mario15):

Am inteles, iti multumesc de raspuns.