| thefirstangel a întrebat:

care e parerea voastra despre necesitatea construirii unei centrale nucleare?

4 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Energia nucleara este ieftina si rapida...dar in acelasi timp, poluanta si foarte periculoasa!
Probabil ca intr-o tara intens dezvoltata construirea unei centrale nucleare (sau mai multe ) este o necesitate!
Dar intr-o tara ca Romania de ex. o centrala nucleara nu este o necesitate!
...in schimb, in locul acestor centrale periculoase ar tr sa fie gasite solutii eco!
Centralele eoliene de pilda ...sunt un bun punct de plecare!

| costin1306 a răspuns:

Noi nu avem nevoie, nu o folosim nici pe cea care o avem la capacitatea ei. O folosim undeva pe la jumatate.

| cryssu2008 a răspuns:

Noi avem deja o centrala nucleara la Cernavoda, jud. Constanta. Nu cred ca este bine pentru a se mai construi alta, sau a se mai da drumu la alte reactoare, de la centrala deja construita. Un avantaj este acela ca produce repede energia electrica, dar daca se intampla ceva, riscam sa devenim un Cernobil. Eu sincer nu as permite centrale nucleare in tara.

| Laya a răspuns:

Tin sa-ti spun ca ma simt in siguranta, stiind ca tara in care stau a incheiat un tratat, prin care nu are voie sa contruiasca vreo centrala nucleara. De fapt, de construit au voie, dar nu au voie s-o puna-n folosinta.
Cred ca sunt alte metode prin care poti ajunge la energia electrica. De ex: energia eoliana sau solara. Ar trebuii sa ne gandim bine la alte alternative, in locul centralelor nucleare pentru ca oricand se poate produce o noua catastrofa ca cea de la Cernobil si cred ca cel mai bine o dovedeste cazul "Fukushima"... sad
Vrem mai multa electricitate, dar nu reducem consumul acesteia. Nu ne dam seama de pericol, decat dupa ce s-a petrecut. Sper ca oamenii sa se gandeasca mai mult la solutii naturale si care nu distrug mediul inconjurator!