Planet Earth [ a fost pe Animal Planet]
E un documentar ff fain realizat de BBC in care ne sunt prezentate bogatiile planetei noastre. E super pentru ca are imagini foarte frumoase din diferite locuri ale lumii si chiar mi-a placut ff mult.
Are 11 episoade de cate o ora:
1. "From Pole to Pole"
2. "Mountains"
3. "Fresh Water"
4. "Caves"
5. "Deserts"
6. "Ice Worlds"
7. "Great Plains"
8. "Jungles"
9. "Shallow Seas"
10. "Seasonal Forests"
11. "Ocean Deep"
Poti sa te uiti si tu cauta pe wiki [ http://en.wikipedia.org/wiki/Planet_Earth_(TV_series) ] scrie despre fiecare si e SUPER. Mai ales alea cu muntii si oceanele m-au lasat cu gura cascata.
Sper sa-ti placa :P
paxy paxy :-h :*
Seria de documentare despre univers, in special cel realizat de Stephen Hawkins si prezentat de Morgan Freeman. Impresiile cu care am ramas sunt greu de transpus in cuvinte. Incerc totusi. Am ramas cu impresia ca am castigat niste raspunsuri, dar pentru fiecare raspuns mi-am declansat intrebari la care nu am raspuns. Am descoperit ce inseamna timpul, dar nu l-am inteles. Am descoperit ce innseamna spatiul dar nu stiu de ce. Am descoperit ce lucruri microscopice ne compun dar nu stim de ce. Am descoperit ce inseamna inceputul, dar oare exista un inceput...
Privind seria de documentare l-am redescoperit pe Eminescu, care a scris aceste versuri in care eu regasesc inceputul universului si Big-Bangul
La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,
Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă,
Când nu s-ascundea nimica, deşi tot era ascuns...
Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns.
Fu prăpastie? genune? Fu noian întins de apă?
N-a fost lume pricepută şi nici minte s-o priceapă,
Căci era un întuneric ca o mare făr-o rază,
Dar nici de văzut nu fuse şi nici ochi care s-o vază.
Umbra celor nefăcute nu-ncepuse-a se desface,
Şi în sine împăcată stăpânea eterna pace!
Dar deodat-un punct se mişcă... cel întâi şi singur. Iată-l
Cum din chaos face mumă, iară el devine Tatăl!
Punctu-acela de mişcare, mult mai slab ca boaba spumii,
E stăpânul fără margini peste marginile lumii...
De-atunci negura eternă se desface în făşii,
De atunci răsare lumea, lună, soare şi stihii...
Wild China si Wild Russia sunt foarte interesante. Alt documentar care mi-a placut foarte tare a fost Home, documentar pe care i l-as recomanda fiecarui locuitor de pe aceasta planeta. http://www.youtube.com/homeproject. Sunt genul de documentare la care nu ai cum sa te plictisesti, din care ai ce invata si iti schimba putin modul de a privi lumea inconjuratoare. Merita sa le vezi!
Man vs Wild(Tehnici esentiale de supravietuire). Este un documentar folositor pentru cei care calatoresc si nu numai.
Salvarea minerilor din Chile. Un documentar extraordinar realizat de echipa Discovery chanel.Foarte impresionant tot ce a facut statul pentru mineri aflati in captivitate.:X:X:X
Sonyaaynos întreabă:
nonny50 întreabă: