anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce imi puteti spune despre "bacul" profesional?
Nu ma luati cu "varza" sau chestii de genul asta. Stiu ca nu se mai poate face facultate si ca e bun pentru cei care vor sa munceasca dupa liceu. In orice caz...o sa caut si eu pe net dar mi-ar placea sa-mi spuneti si voi cate ceva despre asta.

2 răspunsuri:
| mmary a răspuns:

Draga mea, eu nu iti pot decide drumul in viata insa daca mai ai timp ai putina vointa in tine si invata pentru a nu da bacul profesional. Hai sa nu facem atat de normala lipsa de interes, lipsa aceasta de vointa.Hai sa luptam pentru viitorul nostru pentru o tara mai buna cu cetateni cu studii superioare. Este doar un sfat, oricum eu iti doresc tot binele din lume si sa ajungi acolo unde iti doresti! happy

| TheAce a răspuns:

Bacul profesional a fost o idee buna aplicata prost. De ce o idee buna? E simplu. Pentru ca exista destui tineri care de mici poate si-au dorit sa imbratiseze o anume meserie si si-au canalziat intreaga energie pe acest obiectiv. O meserie in care maiestria e pe primul loc iar cartea in plan secund. Oameni deosebit de priceputi intr-un singur domeniu sau o suita de domenii care neglijand restul materiilor ar fi putut din aceasta cauza sa se rateze, nepromovand bacalaureatul.
De ce aplicata prost? Pentru ca tinerii de azi cauta o varianta usoara, nu-si mai dau silinta iar acest bacalaureat e pentru unii nu o sansa de realizare profesionala ci doar o sansa de a trage chiulul de la invatat. Lipsa posibilitatii de a face o facultate a fost pusa tocmai pentru a restrictiona accesul celor fara chef de carte la acest examen, insa acest lucru nu se va intampla din pacate.Acest bac e bun pentru cei care toata viata lor au vrut sa faca ceva, mecanica auto sa zicem, dar care la 18 ani deja sunt extrem de buni ina cest domeniu si au garantia ca vor trai foarte bine din asta, fiind cei mai buni din bransa. Intotdeauna cei mai buni din bransa, indiferent de bransa, o vor duce bine. Nu e insa un bac pentru cei care ''vor sa munceasca'', nu stiu ei inca ce dar nici pentru cei fara experienta in campul muncii, pentru ca risca sa ajunga sa traiasca cu 1000 de ron brut pe luna. Nu iti risca itnreg viitorul pentru cateva luni de studiu din lipsa de tragere de inima. Ar fi mare pacat de tine in primul rand si de faptul ca nu ti-ai atins potentialul. Din modul in care ai formulat intrebarea pot sa afirm ca nu ti se potriveste bacul profesional si te sfatuiesc sa strangi putin din dinti si sa optezi pentru bacul national. Bac national care oricum e super simplu si unde poti scoate o medie generala peste 9 cu maxim 2 luni de studiu sustinut si serios.